Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 23:40 - За имунизациите
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 1615 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.08.2012 19:04



В медицината и изобщо в здравната култура един от най-вредните митове, но за съжаление пуснал дълбоки корени, е този за предпазния характер на масовите имунизации. На медицинската професия и на обществеността от десетилетия се внушава, че те са главният фактор, допринесъл за намаляването и изчезването на определени инфекциозни болести и единственият метод, чрез който може да се извършва ефикасна профилактика в тази насока. Така ли е в действителност?

Според Британската асоциация за напредък в науката честотата на детските болести е намаляла с около 90% за периода 1850-1940 г., като това се свързва с подобрените условия на живот и хигиена още преди навлизането на масовите имунизационни програми. Дори СЗО признава, че в страните от третия свят честотата на заболелите и смъртността нямат пряка връзка с провежданите имунизации, а с хигиената и храненето.

Когато говорим за ваксинации, винаги трябва да имаме предвид индивидуалната възприемчивост, а също така и огромната възможност на вирусите и на микроорганизмите да мутират. Ето защо най-разумната идея е да засилим защитата на организма по естествен начин чрез методите, които ни подсказва природата, а не чрез вкарването на даден патогенен щам в здрав човек (който може никога да не “хване” определена болест просто защото не е възприемчив към нея). За съжаление ролята на хигиената, начинът на хранене и стреса като имуномодулатори остават далеч в периферията на погледа на съвременната медицина.

Ето какво пише доц. д-р Робърт Менделсон:

"Повечето от болестите, които ни убиват днес, са резултат на “замърсяване” на нашата нашата физическа, политическа, икономическа, обществена, семейна и индивидуална психологическа среда. Истинските профилактични мерки не могат да пренебрегнат тези въпроси, когато се говори за здравето. Освен факта, че тези “профилактични мерки” (имунизациите) са неефикасни и вредни, лекарското съсловие допълнително нанася вреда, като не дава информация как наистина можем да се предпазим..."

"Най-голямата заплаха (за здравето) идва от опасните и безуспешни опити да предпазим децата от детските болести чрез масовите имунизации. Имунизирането не е единствения фактор, който определя дали даден човек ще се разболее от дадено заболяване. Много други фактори като хранене, условия на живот и хигиена имат важно значение. Понякога самата ваксинация може да отключи заболяването..."

"Бурното увлечение на модерната медицина не е никъде толкова явно видимо, както при фарса с ежегодните противогрипни ваксини. Не мога да не мисля за тях, без да се сетя за една сватба, на която бях поканен. Странно, но родителите на младоженците не присъстваха и изобщо нямаше хора над 60-те. Когато попитах къде са възрастните, ми казаха, че всички те били ваксинирани срещу грип преди няколко дена и сега били по къщите си, възстановявайки се от страничните ефекти на ваксината..."

Самите ваксинации могат да отключат развитието на епидемии. Във ваксините освен това има различни токсични вещества, които най-малкото са алергени за човешкия организъм – тимерозал (живачно производно), алуминиеви соли, следи от антибиотици. Ваксините могат да бъдат замърсени при производството им с вируси или части от генома им, които могат да предизвикат сериозни болестни процеси в човешкото тяло.

Масовите имунизации доведоха до огромно разпространение на хронични болести, почти непознати допреди половин век – аутизъм, юношески диабет, хиперактивност, дислексия и др. След имунизирането много деца започват да боледуват често. Ваксинациите са основната причина, водеща до енцефалит в САЩ и другите развити страни. В САЩ смъртността в резултат на имунизациите срещу детските болести превишава почти десетократно смъртността от самите заболявания!

Децата се раждат с относително недоразвита имунна система. Този преходен имунен дефицит се компенсира донякъде от защитните функции на кърмата и предадения от майката пасивен имунитет чрез антитела. Естествено хранените кърмачета боледуват по-малко и по-леко от вирусни и бактериални инфекции. Колкото повече ненужно тя се потиска в този период от ваксини, толкова по-слаба може да остане. Имунизациите нарушават естествения процес на развитие на имунната система на детето. Много учени и лекари са убедени, че голяма част от днешните сериозни заболявания са резултат от безконтролната употреба на синтетични медикаменти и ваксини, които потискат защитните и лечебните реакции на организма.

Извадки от книгата на д-р Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето".

                                                     http://www.bgzdrave.eu/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 421926
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930