Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2012 13:00 - Радиацията - проблеми и решения
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 1595 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.12.2012 12:13



Даже и най-слабата радиация е вредна за нашето здраве. Не съществува "безопасна" доза, защото радиацията се натрупва. Продължителното слабо облъчване предизвиква образуване в тялото на много свободни радикали, които водят до ужасни поражения - мутации, отслабен имунитет, стареене, дегенерация и рак.

  При авариите с АЕЦ, се изпускат радиоактивни частици с различно дълъг живот. Радиоактивният йод-131 е опасен за здравето 160 дни, стронций-90 - 90 - 560 години, а цезий-137 - 600 години.

  Източниците на радиация са многобройни и включват големи злополуки в АЕЦ, радиоактивни частици от атомни опити, злополуки в центрове за стерилизиране на храни, радиоактивно изтичане от атомни съоражения, аварии с атомни подводници и какво ли още не.

  Радон: Това е радиоактивен газ, който се отделя от строителни материали (бетон, гипс, тухли) и се трупа в непроветрени помещения. При вдишване причинява основно рак на белите дробове.

  Тютюнопушене: Пушещите по една кутия цигари на ден се излагат на радиация, равностойна на 300 рентгенови снимки на белите дробове годишно.

  Летенето със самолет на голяма височина  също е източник на на радиация, съпоставим с рентгеновите  снимки и колкото по-често се предприема, толкова по-вредно е за здравето (пилоти, стюардеси).

  Рентгеновите лъчи в медицината също застрашават здравето. Най-уязвими от радиация са зародишите, бебетата, децата, хората с увредено здраве и старите хора.

  Когато в зародиша и бебето попадне стронций-90, той се натрупва в костния мозък и уврежда стволовите клетки. Разпадният му продукт витрий-90 уврежда тимуса. Всичко това води до съсипване на и без това незрялата детска имунна система.

  В щитовидната жлеза на зародиша се натрупва стократно повече йод-131, отколкото при възрастните. Това води до увреждането й и спъва растежа и умственото развитие на бебетата и децата.

  Скоро след достигането на радиационния облак от Чернобил до САЩ ( през юни-юли 1986 г.) смъртността при бебетата нараства с 54%. Увеличават се спонтанните аборти и мъртвородените бебета.

  Но дори ако сме здрави, пак трябва да сведем до минимум въздействието на радиацията. Това става с прием на специални храни и добавки.

  Принципи на предпазване от радиация:

  Избирателно усвояване: ако приемаме достатъчно храни естествено съдържащи йод и калций, вероятността да поемем радиоактивните йод-131 и стронций-90 намалява. Най-богати на йод са морските кафяви водорасли, поречът, тиквата,цитрусовите плодове, спанакът, динята и ананасите. Внимавайте с прясното мляко - то е главният източник на стронций-90 и йод-131 за човека. Радиоактивният стронций измества калция от костите и причинява рак на кръвта.

  Хелиране: процес, при който някои храни свързват радиоактивните вещества и ги изхвърлят от тялото. В това отношение отново най-добри са водораслите. Кафявите водорасли се свързват най-добре със стронция, червените - с плутония, а зелените - с цезия. Микроводораслите АФА и спирулина също са едни от най-мощните суперхрани, които чистят радиацията.

  Антиоксиданти: те предпазват от свободните радикали, образувани под въздействието на радиацията, стреса, замърсителите от въздуха, водата и храната. Свободните радикали са агресивни химични съединения, които увреждат клетките и водят до остаряване, влошаване на здравето и рак - затова те трябва да бъдат неутрализирани.

  Алкална защита: определени храни и билки алкализират тялото, правят го по-устойчиво на радиация и го защитават от негативните й ефекти. Ефикасно помагат срещу радиацията храни като ябълки, боб, леща, зърнени храни, сурови плодове и зеленчуци, особено съдържащи сяра (броколи, зеле, цветно зеле, репички), слънчогледово семе, пчелен прашец, цвекло, водорасли АФА, спирулина и дуналиела, бирена мая, сибирски жен-шен и ехинацея.

 Диетата ни трябва да е богата на водорасли, с по-малко наситени мазнини. Диетата, състояща се от 80% сурови вегетариански храни, създава леко алкални условия в тялото, които са идеалните за оптимална защита от радиацията. Избягвайте месото и млечните продукти, които съдържат големи количества йод-131 и стронций-90.

 Какво още: спрете цигарите и избягвайте ненужните рентгенови процедури.

 Не случайно диетата за предпазване от радиация акцентира върху водораслите. Редовното приемане на сравнително малки количества от тях са достатъчни за да ни защитят и подобрят здравето ни.

 Препоръчваме самостоятелно или в комбинация следните продукти на АкваСорс:

  Морска енергия, Водораслите АФА, Зелена енергия, Суперантиоксидант и Плодова енергия.




                                                    Можете да ги поръчате от тук -  http://www.bgzdrave.eu/




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 421867
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930