Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 20:30 - АФА - уникалните водорасли
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 1573 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.12.2012 12:00




imageКламатското водорасло AФA расте във вода, която идва от геотермални и вулканични източници. Затова то съдържа богата гама от органични минерали - калций, хром, кобалт, мед, желязо, магнезий, манган, калий, бор, фосфор, селен, натрий, сяра, титан, ванадий, цинк и др. В това отношение AФA превъзхожда изкуствено култивираните сладководни водорасли и даже люцерната, която е най-добрият източник на минерали между висшите растения.


По минерално съдържание AФA прилича на океанските водорасли като например келп, но не съдържа толкова йод. Що се отнася до протеините, AФA и тук е рекордьор, и то в три направления - количество, качество и усвоимост. Уникалното е, че аминокиселинният им профил е сходен с този на човешкото тяло, а белтъчното им съдържание е няколко пъти по-високо от това на месото, соята и други традиционни протеинови източници.


Един грам водорасли AФA съдържат около 60% протеини, които са почти 100% усвоими и не натоварват храносмилането ни. Освен това чрез тях си доставяме и витамини, и минерали, и много други полезни неща, при което всичко е в органична форма (а не е убито от висока температура при готвене) и идва направо от природата.


Естествено, приемайки само по 1-2 грама водорасли дневно, не можем да си набавим необходимото количество белтъчини. По-важно е съотношението между аминокиселините в AФA. То съвпада почти напълно с профила на аминокиселините в клетката на човека и затова е от огромно значение за поддържане на здравето - особено при вегетарианци и суровоядци. При това става дума за чисти протеини, без консерванти, хормони, токсини и замърсители, с каквито са пълни повечето традиционни храни.


Важна особеност на AФA е съставът на клетъчната стена. Тя е изградена от вещество, почти идентично на гликогена, и е 97% усвоима. В нашия организъм тези клетъчни стени бързо се разтапят и ни снабдяват с енергия, без при това да затрудняват панкреаса и да предизвикват хипо-гликемия. Така се освобождават аминокиселините в AФA и те постъпват в организма готови за незабавно усвояване. Хранителните вещества на AФA са толкова лесно достъпни, че даже бебета, болни и много стари хора могат да ги усвояват почти 100%.

 
AФA расте на малки туфи, състоящи се от микрофиламенти - вериги от клетки. Според изследвания, проведени в Националния институт по рака и Националния институт по здравето на САЩ) са ефективни срещу вируса на СПИН.

 

AФA е много богато на бета-каротин, от който в тялото ни се образува витамин А. Знае се, че опасността от рак намалява значително при хората, чиято храна съдържа повече бета-каротин. Това се дължи на мощното му регенериращо, антиоксидантно и имуностимулиращо действие.

 

AФA е шампион сред всички храни по съдържание на витамин В12 – най-важният витамин за кръвотворенето. В това водорасло има почти 20 пъти повече витамин В12, отколкото в пресен черен дроб. Това е още една добра новина за вегетарианците – те могат да бъдат спокойни, че няма опасност да развият анемия, ако употребяват дори съвсем малко AФA - един грам суха водораслова маса съдържа два пъти повече от дневната нужда витамин В12.


Кламатските водорасли са най-богатият известен източник на желязо и в това отношение многократно превъзхождат месото, без да притежават неговата токсичност. Това желязо е в органична форма, т.е. отлично усвоимо. От него имаме по-голяма полза, отколкото от железните препарати, които могат да са токсични.

 

AФA е изключително богато и на хлорофил. По своята структура хлорофилът е идентичен с хема в хемоглобина на еритроцитите, който пренася кислорода, и затова се нарича “зелената кръв на планетата”. Единствената разлика е в това, че хлорофилът съдържа магнезий, а хемът - желязо. Хлорофилът участва в кръвотворенето и има редица други полезни свойства на мощен биостимулатор с естествен пречистващ и регенериращ ефект.

 

AФA повлиява удивително бързо различни недоимъчни анемии. Резултатите са трудно обясними от клинична гледна точка, като се имат предвид, че количеството на желязото в AФA е по-ниско от това в препоръчваните фармацевтични препарати. Изглежда, че тайната на AФA е в комбинацията, приготвена от Природата.

 

AФA е необикновено богато на ензими, витамини, ко-фактори и други биологично активни вещества (БАВ), като различни фикопигменти, естествени антиоксиданти и много други. Това му придава подчертани радиопротективни (предпазващи от радиация) и антиканцерогенни (предпазващи от рак) свойства. Благодарение на тях могат да бъдат защитени хора, работещи в радиоактивна среда, пациенти на лъчелечение, деца, родени след катастрофата в Чернобил, както и да бъдат предпазвани от рак или неговите рецидиви застрашени групи от населението. При това съдържанието на AФA е постоянно и добре балансирано, така че осигурява на човешкия организъм почти всичко необходимо – нещо, с което никоя друга храна не може да се похвали.

 

imageСпоред изследвания, правени в Канада, ежедневното приемане само на 1 грам Кламатски водорасли увеличава с 40% способността на Т-лимфоцитите (клетките-убийци от имунната система) да мигрират активно към тъканите. Това означава, че те по-добре унищожават раковите клетки и микробите.

Хуморалният имунитет също се повлиява благоприятно – т.е. водораслите ни помагат да произвеждаме и антитела.

 

AФA оказва благотворен ефект върху обмяната на веществата и дейността на всички органи и системи и е превъзходен тонизатор и регулатор на т.нар. ПНЕИ-система (психо-невро-ендокрино-имунна система), обединяваща различни тясно преплетени важни функции на организма. Високото съдържание на витамин В12 не е противопоказание за приемането им от раково болни – противораковият им ефект се потвърждава от редица автори и се дължи на комплексното действие на всичките съставки на AФA.

 

Един от най-интересните и уникални аспекти на употребата на AФA е благотворното му въздействие върху нервната система, мозъка и психиката. Според д-р Гейбриъл Казънс – водещ специалист по холистична медицина от САЩ, това водорасло активира невротрансмитерните системи, което води до преодоляване на депресията, подобряване на яснотата, концентрацията и издръжливостта на ума, стимулиране на творческите възможности и развиване на дясната хемисфера, т.е. артистичните и интуитивни способности. Същият автор е наблюдавал обратно развитие при болестта на Алцхаймер у пациенти, приемащи редовно големи количества AФA.

 

Съобщава се също за благоприятно повлияване при множествена склероза, епилепсия, депресии, психози и неврози, невро-психично изоставане, детска церебрална парализа и т.н. Това се дължи не само на факта, че AФA е ценна клетъчна храна, но и на голямото съдържание на невропептидни прекурсори - олигопептиди с жизненоважно значение за дейността на мозъка.

 

Естествено, много по-добре е да се предпазва мозъкът, отколкото да се лекува, след като вече е бил увреден. И без това този орган се натоварва много в нашето задъхано ежедневие. Стрес, учене, недоспиване, пушене, преумора, конкуренция… и рано или късно започват провали в паметта и концентрацията, да не говорим за намалената умствена работоспособност, умората, лошото настроение и пр.

Можете да си поръчате АФА от тук.

                                                http://www.bgzdrave.eu/

   



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 419664
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031