Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2012 00:25 - СВЕТОВНА КОМПАНИЯ ТРОВИ БЪЛГАРИТЕ С ГМО ШОКОЛАДОВИ ИЗДЕЛИЯ
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 2562 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 13.12.2012 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Генномодифицираните организми – ГМО, се получават с използването на специални молекулярно-биологични техники, наречени „съвременна биотехнология”, или „генна технология”, а понякога ги наричат „рекомбинантна ДНК-технология”, у нас е най-популярен терминът „генно инженерство”. Тази технология означава вкарване на специално подбрани индивидуални гени от организма на един вид или род в друг организъм. Полученият организъм е напълно изкуствен и непознат в природата. Ако един хранителен продукт е генномодифициран, т.е. създаден по изкуствен начин, не е ясно как той ще се отрази върху организма, т.е. въздействието му върху човешкия организъм в бъдещето е непредсказуемо. Много изследвания в последното десетилетие еднозначно доказват, че ГМО-храните са изключително опасни за здравето.

При създаването на ГМО се използват следните методи:

Рекомбинантни методи – те предвиждат създаването на нови комбинации генетичен материал, чрез вкарването на молекули нуклеинова киселина (които са произведени извън организма по всякакви начини) във всеки вирус, бактерия или други системи и включването им в друг организъм, в който те не се срещат, но могат да се размножават продължително време.
Комплекс от методи, които предвиждат вкарването в организма на наследствен материал, изработен извън организма, с микроинжекции, макроинжекции и микроинкапсулации.
Методи за сливане на клетките или методи за хибридизация на клетките, когато живите клетки с новите комбинации генетичен материал се формират със сливането на две или повече клетки чрез метод, който не се среща в природата.
Т.е. с генното инжнерство се създава един напълно изкуствен продукт, който се нарича още трансген.

Защо производителите ни хранят масово с трансгени?

Привържениците на ГМО твърдят, че те са безопасни за здравето и че с тях светът ще бъде спасен от глад, тъй като ГМ-растенията  дават богата реколта и са много устойчиви в различни природни условия; освен това те са по-евтини от натуралните продукти и затова производителите масово ги влагат в продукцията си, за да намалят себестойността й. Затова на българския пазар ще срещнете салам от 3 лв., кренвирши от 5 лв., наденици от 4 и т.н.
Официалната рождена дата на ГМО е 1994 г., когато в САЩ за пръв път били отгледани домати, които не влошавали качеството си при транспортирането. През следващата 1995 г. американската компания „Монсанто” пусна на пазара генномодифицирана соя, в която беше инжектиран чужд ген, за да се повиши устойчивостта й на плевели. Това е началото на масовото заливане на световния пазар с ГМ-соя, която се влага почти във всеки продукт.
Днес съществуват картофи, които колорадският бръмбар не ги яде, устойчива на сушата пшеница с ген на скорпион, ягоди с гени на бактерии за по-продължително съхранение и пр.
Най-разпространените ГМ-растения в света освен соята и картофите, са царевицата, рапицата, доматите, тиквичките, пъпешите, папаята, оризът. Като добавка ГМО се срещат в месните и рибните полуфабрикати, сладкарските изделия, чипсовете, пуканките, кетчупите, сладоледа, шоколада, фаст-фуда и още много други.
Специалисти твърдят, че 90% от вноса на хранителни продукти съдържат ГМ-соя и царевица- Най-много ГМ-храни произвеждат САЩ и Аржентина, особено големите транснационални компании.
Учени твърдят, че когато чуждият ген попадне в организма с храната, той не може да се внедри в генома на човека, само блуждае из организма и провокира синтез на белтъчини, които не са характерни за него.
Възниква въпросът – до какво може да доведе този синтез? Онколозите обаче отговарят еднозначно – този синтез на белтъчини е мутация на клетките, която води до образуването на ракови тумори!
Специалисти откриха пряка връзка между употребата на ГМ-храни и отслабването на имунитета, увеличаването на алергиите, засилването на устойчивостта към антибиотиците и свойството да се натрупват хербициди, опасност от ракови заболявания. В САЩ 70% от населението страда от алергии, а там ГМ-храните се продават свободно.
В КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО РАСПЕР: „ГМО-ДИАБЕТ, РАК, СМЪРТ...” Е ПУБЛИКУВАН „ЧЕРНИЯТ СПИСЪК” НА ГРИНПИЙС, КОЙТО СЪДЪРЖА КОМПАНИИТЕ, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ГМ-ПРОДУКТИ.
В този списък се мъдрят имената на компании, които присъстват и на българския пазар. Съзнателно няма да напишем имената им, за да не им правим реклама. Но е крайно време контролните органи, особено Агенцията за безопасност на храните, да обърнат внимание на продуктите на тези компании, особено що се отнася до детските храни.
ЕДНА ГОЛЯМА ЕВРОПЕЙСКА КОМПАНИЯ, ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ШОКОЛАДОВИ ИЗДЕЛИЯ, БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, РАЗТВОРИМИ СУПИ И КАФЕ, И ДЕТСКИ ХРАНИ, ТРОВИ БЪЛГАРИТЕ, ОСОБЕНО ДЕЦАТА, С ШОКОЛАДОВИ ИЗДЕЛИЯ, НАТЪПКАНИ С ГМ-СЪСТАВКИ, ХИДРОГЕНИЗИРАНИ МАСЛА, ХИМИЧЕСКИ ДОБАВКИ, ВЕЩЕСТВА С Е-ИНДЕКС И ДРУГИ ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО КОМПОНЕНТИ.
В РЕДАКЦИЯТА НА ИЗДАТЕЛСТВОТО ПОЛУЧИХМЕ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ ТАЗИ КОМПАНИЯ, КОЯТО ЩЕ НАРЕЧЕМ N, В БЪЛГАРИЯ ПРОИЗВЕЖДА ШОКОЛАД С ЕДНА ПРОЧУТА ШВЕЙЦАРСКА МАРКА, СЪЗДАДЕН ПО ВСИЧКИ ЗАКОНИ НА ШОКОЛАДОВОТО ИЗКУСТВО, С ВЛАГАНЕ НА НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ КАТО МЛЯКО, КАКАО И ДР. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОЗИ ШЕДЬОВЪР НЕ СТИГА ДО БЪЛГАРСКИТЕ МАГАЗИНИ, А „ОТЛИТА” ДИРЕКТНО ЗА ШВЕЙЦАРИЯ, КЪДЕТО МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ГО КУПУВАТ БОГАТИТЕ ШВЕЙЦАРЦИ И ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ.
СЕГА ДО ТРИ ПЪТИ ПОЗНАЙТЕ КАКЪВ ШОКОЛАД ЯДЕМ НИЕ, БЪЛГАРИТЕ! КУПУВАМЕ СЪЩАТА МАРКА ШВЕЙЦАРСКИ ШОКОЛАД, ВНЕСЕН ДИРЕКТНО ОТ РОДИНАТА НА КОМПАНИЯТА-МАЙКА, САМО ЧЕ НАТЪПКАН С ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ ОТРОВИ.
ТАКА ЧЕ НАС, БЪЛГАРИТЕ, ЕВРОПЕЙЦИТЕ НИ СМЯТАТ ЗА ВТОРА КАТЕГОРИЯ ХОРА, ЗАТОВА НИ ТРОВЯТ С ФАЛШИФИКАТИ! И ТОВА МОЖЕ И ДА Е НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО. В КНИГАТА „ГМО-ДИАБЕТ, РАК, СМЪРТ” ЗАЯВИХМЕ, ЧЕ ГМ-ХРАНИТЕ СА БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ В ЧИСТ ВИД, КОЕТО РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПОЛИТИКАТА ЗА „ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД” (Т.Е. ЗА СЪКРАЩАВАНЕ НА ЗЕМНОТО НАСЕЛЕНИЕ ДО ЕДИН МИЛИАРД).
НАПРАВЕТЕ СИ ТРУДА И ПРОЧЕТЕТЕ ЕТИКЕТА НА ТОЗИ ВИД „ШОКОЛАД”, КОЙТО ПОВЕЧЕ НЕ МОГА ДА НАПИША БЕЗ КАВИЧКИ, И ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ И НЕ КУПУВАЙТЕ ТАЗИ „СВЕТОВНОИЗВЕСТНА МАРКА” „ШОКОЛАДОВО ИЗКУШЕНИЕ”.

ОТКЪС ОТ КНИГАТА „ГМО – ДИАБЕТ, РАК, СМЪРТ... ВАНГА: ПЪРВО ЩЕ ИЗМРАТ ПЧЕЛИТЕ...”

НЯКОИ ГМ-ПРОДУКТИ
Соево масло – използва се в сосовете, пастите, бисквитите и добре изпържената храна във вид на имитация на скъпа истинска мазнина, за да създаде привидно вид на продукт с високо качество.
Необезмаслено соево брашно – използва се като набухвател за тесто в хлебопекарната промишленост.
Растителни масла, или растителни мазнини – най-често се съдържат в бисквитите и чипсовете.
Малтодекстрин – вид нишесте, което действа като “основен агент” (промотор), използва се в детското хранене, супите на прах и в десертите на прах.
Ксантам – евтин мастен елемент, извлечено от зърнени култури нишесте, използва се в нискокачествените супи, от типа “добави вода” и в бульоните.
Глюкоза или глюкозен сироп – захар, която може да се произведе от маисово нишесте, използва се като подсладител, съдържа се в напитките, десертите, бързото хранене в ресторантите fast food.
Декстроза – подобна на глюкозата, може да се произведе от маисово нишесте. Използва се в бисквитите, чипсовете за постигане на кафяв цвят, за подсладител в енергийните спортни напитки.
Сироп с повишено съдържание на фруктоза – прилича на декстрозата, но е по-сладък, използва се в същия набор от продукти, какъвто и глюкозата и декстрозата.
Евтините салами и кремвирши – 4-5 лв. за килограм, а също и пушените колбаси.
Соевото брашно се използва широко при производството на кайма, хамбургери, пълнежи.

ДЪЛБОК АНАЛИЗ НА ПРОБЛЕМА ГМО ЩЕ ОТКРИЕТЕ В КНИГАТА „ГМО – ДИАБЕТ, РАК, СМЪРТ...”

Препоръчваме следните продукти за детоксикация:
1. Програма лесно начало.
2. Ливъркленз.
3. Алоефреш.

Можете да си ги поръчате от тук.

                                            www.bgzdrave.eu




Тагове:   рак,   диабет,   ГМО,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 419613
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031