Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2013 21:40 - "Наздраве" или как да оцелеем по празниците
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 965 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 26.12.2013 01:54



                           

Идват
празници ...целия месец  е осеян с такива - студентски, коледни балове, Никулден, Коледа и Нова година, някой и друг имен ден, а и за някои рожден  ...... Декември вероятно е месецът, в който хората трупат най-много килограми. През зимата по принцип се движим по-малко и хапваме повече, а празниците правят положението още по-лошо. Неизбежно ли е преяждането,препиването  и отеснелите панталони през януари? Знаем че в България имаме силни традиции, които повеляват едва ли не задължително да погълнем сериозни количества  храни, обилно поляти с напитки и то в рамките на няколкото празнични дни. Честите злоупотреби с храни и напитки по празниците, придружени с неспирни купони за по-младите или безметежно залежаване с часове пред телевизора в къщи за по-възрастните хора, логично водят до цял ред неприятни симптоми от страна на организма, като се започне от най-леките стомашни прояви – киселини, тежест, подуване, газове, разстройства и се стигне до гадене, повръщане, повишаване на кръвното, хранителни интоксикации, хипертонични кризи, алергични реакции, тежък махмурлук и какво ли още не. Прекаляването  в тези посоки се отразяват зле най - вече на стомаха, жлъчката, черния дроб и панкреаса.
Консумирана в неподходящи количества и пропорции,претърпяла сериозна кулинарна обработка, вкусната, но "мъртва", храна, се превръща в отрова за клетките ни. Тя изчерпва запасите ни от храносмилателни ензими и в следствие на това недобре преработената храна се разгражда в червата до токсични вещества, които чрез кръвта достигат до всички органи и системи и ги увреждат. Така, в резултат само на няколкодневно преяждане и възникналата в резултат на това интоксикация, може да се провокира позабравен здравословен проблем или да станем по-уязвими за нови заболявания

                                       

Ще предложа няколко продукта, които помагат естествено да се пречистим,да подобрим храносмилането, да избегнем излишните килограми  и да бъдем по-здрави и жизнени:
 Магията на
храносмилателни ензими с папая и ананас- ензимите ще разградят храната, която сте поели. В течна форма тя преминава през храносмилателната система по-бързо, като по този начин до голяма степен се намаляват подуването, отпуснатостта и запекът. Колкото по-мазна, по-месна, по-тежка, по-сладка и т.н. е храната по празници, толкова повече ензимите ще ви помогнат да се освободите от тежестта.Всеки нормален здрав човек, който се храни с готвена храна, има нужда от допълнително приемане на храносмилателни ензими. Особено големи са нуждите ни от ензими през зимата, когато по традиция у нас се ядат повече готвени и консер вирани храни, а пресните зеленчуци и плодове не достигат.
Скритите помощници - пробиотиците
Ацидофилус и Бифидус  - тези два микро-приятеля населяват храносмилателния тракт и дебелото черво като  спомагат за по-бързото изхвърляне на токсини от организма.
АлоеФреш - естествено пречистване -формула за поддържането на естественото очистване на дебелото черво и храносмилателния тракт.
AquaSourceЛивър кленз е създаден за поддържане функциите на черния дроб и подпомагане естествените процеси на организма за очистване на натрупаните в него отпадни вещества. Горещо се препоръчва при повишена употреба на алкохол!
  Умереност и добър баланс  във всичко - това е ключът към запазване на теглото и добрата форма по празниците. Не прекалявайте с алкохола, забавлявайте се, но намерете време и да си починете добре.  Весели празници !




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 421831
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930