Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2013 20:52 - Система за лекуване на псориазис - д-р Петър Найденов
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 6592 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    " Преди години бях в САЩ и си донесох книга "Лечение на псориазис" по Едгар Кейси. Това бе първата ценна информация, която ми отвори очите и ми помогна да започна да разбирам същността на заболяването. После учих природолечение и хомеопатия, които се оказаха много полезни. Също така се запознах с книгите на д-р Гейбриъл Казънс, д-р Бернард Йенсен и други холистични лекари. Освен това от години консумирам и препоръчвам суперхраните АкваСорс.
Всичко това допринесе за подобряването на здравето ми. Мога да кажа, че сега нямам псориазис. А също така от повече от 10 години не се е налагало да вземам химични лекарства, освен един-единствен път, когато вследствие на много голям стрес в Русия бях вдигнал кръвното и изпих една таблетка за кръвно.

Оттогава съм помогнал на няколко души да се изчистят. Все се каня да напиша сайт по въпроса и може би ще го сторя скоро. А дотогава ще се постарая да споделя най-важното на този форум. Системата, която предлагам, се състои от следното:

1. Чистене на храносмилателната система и черния дроб
2. Регенерация на власинките и лигавицата на червата
3. Наместване на гръбнака
4. Суплементация с определени суперхрани и добавки
5. Лечение с класическа хомеопатия
6. Съвети за живот и хранене
7. Медицинска астрология

Ако проявявате интерес, мога да ви помогна - някои хора се повлияват и за 2-3 месеца, но по-вероятно е да се наложи да се следват указанията поне 6 месеца. Освен това е възможно да си имате дразнител, който постоянно да ви трови нервите - например съпруг/а, свекърва, гаден шеф или комшия и пр. Псориазисът е един от начините да се изхвърля потиснат гняв.

Много се кефя на обяви от типа "Лекувам псориазис с витамини и мазила" - те са (меко казано) знак за това, че авторът им не е наясно с нещата. Трябва да се подходи холистично и тогава наистина има резултат. Например, има едни рибки в Турция, които помагат, ама това не е достатъчно, защото те действат отвън, а проблемът е вътрешен. Псориазисът не е кожна болест, както си мислят някои. Той е по-скоро конституционално предразположение на ниво психика, нервна система, храносмилане, черен дроб, кръв, имунитет, стави и кожа Всеки случай е уникален. Още по-тъпо е да се "лекува" псориазис с кортизон, ПУВА и метотрексат. Те просто могат да потиснат кожните прояви и имунитета и ВИНАГИ водят до усложнения. Ако случайно някой се е излекувал, вероятно това се дължи на нещо друго - например, някой гадняр се е махнал от живота му, или случайно е налучкал нещо друго.

От къде да започнем ! От АкваСорс !


Най-напред трябва да се изчисти и регенерира храносмилателната система. Това става като се вземат следните продукти на АкваСорс:

1. месец:
Лесно начало - по схема
ЕМК  /Течно злато - 3 пъти по 20 капки
КолАктив 3- 2 пъти  по 2 капсули на гладно

2. месец:
КолАктив-3 - 2 пъти по 2 капсули на гладно
АлоеФреш - по схема
ЕМК  /Течно злато  - 2 пъти по 20 капки
Ливър Кленз - 2 пъти  по 1 капсула

3 месец:
Лайтън-ъп  - замества едно хранене
Плодова енергия- 3 пъти по  1 капсула
Зелена Енергия  / или Морска енергия/ - 3 пъти по 2 капули.
КолАктив 3 - 2 пъти по 2 капсули на гладно  


Следващите месеци се продължава според нуждите и възможностите на организма. Моят съвет е и това , което работи е да се взимат постоянно водорасли по избор - чиста АФА, Зелена енергия Морска енергия също е много подходящ продукт в случаи на псориазис. Комплекс Есенциални мастни киселини , храносмилателни ензими, Колактив 3 в профилактично количество от 2 капсули сутрин са насъщни. Програма Лесно начало се прави поне 2 - 3 пъти в годината. Ако има наднормено тегло и се цели и отслабване шейковете Лайтън ъп и Супер  енергийна храна снабдяват с  необходимите хранителни вещеества в малко на брой калории, като пречистват храносмилателния тракт и тонизират.
Независимо от другите индивидуални мерки, които вземате, тази схема е стандартна, защото всеки един от изброените продукти действа благотворно по един или друг начин върху храносмилателната система, черния дроб и кожата. Схемата може да се направи и поетапно с по малък брой продукти. Може да се очаква очистителна реакция - лош вкус в устата, обрив по кожата, по-тъмна урина с неприятна миризма, повече газове с неприятна миризма. Но това не е задължително. Това, което е задължително, е да се пие много вода - по 300 мл/кг., или над 2 литра на ден, и да се спазва подходяща диета

Основните моменти при диетата за лечение на псориазис са:

- да не се ядат големи количества лектини - има ги в бананите, чушките, краставиците, доматите, житните растения. Повече за лектините четете в книгата "Съзнателно хранене" на д-р Гейбриъл Казънс- да се ядат достатъчно (над 70-80%) свежи сурови зеленчуци и плодове, богати на ензими и целулоза

- готвената храна да не е стара, пържена, приготвена в микровълнова печка, с консерванти, оцветители, подобрители и т.н. Допуска се прясно сготвена храна от органични продукти, включително месо, яйца и птици, но за предпочитане е вегетарианската храна или ако се яде месо, то да е от студеноводни риби, което е богато на есенциални мастни киселини.

- разделно хранене - особено важно е да не се готви смесена храна с протеини и въглехидрати. Храните да се приемат в подходящи комбинации, да не се смесват в едно хранене плодове и зеленчуци, протеини и въглехидрати и пр. вижте съответните книги.

- разтоварващи дни - веднъж седмично да се кара само на плодове (около 2 кг), много вода, свежо изцедени сокове от плодове и зеленчуци и билкови чайове с мед. През разтоварващите дни е добре да се направи клизма. Продуктите на АкваСорс се вземат, не се прекъсват!

- бавно хранене с много дъвчене (поне 40 пъти на хапка) в спокойна положителна атмосфера, без отвличане, работене, четене, гледане на телевизия и пр.

- недохранване, т.е. има един момент малко преди да се почувствате сити, когато трябва да прекратите храненето. След хранене не бива да допускате да се чувствате натежали, подути и сънливи. По-добре да станете от масата леко гладни. Започвайте храненето с голяма салата, която ще ви запълни стомаха.

- приемайте храносмилателни ензими с всяка по-голяма порция готвена храна.

- не се хранете преди изгрев и след залез слънце.

В емоционално отношение страдащите от псориазис са обикновено чувствителни и съвестни хора, които не изразяват достатъчно емоциите си и са принудени да се примиряват с някаква конфликтна ситуация. Така вътре в себе си те съзнателно или несъзнателно са натрупали много гняв, тревожност и други отрицателни емоции, които се соматизират (т.е. намират изява навън) чрез кожата. За да се подпомогне излекуването им, те трябва да преразгледат отношението си към наболели неща от ежедневието си и да започнат да изразяват емоциите си по подходящ начин. Добре е да се опитват да отстояват мнението си повече и да не се тревожат толкова от всичко.
Често тези хора имат проблеми с гръбначния стълб, което води до увреждане на инервацията и трофиката (изхранването) на храносмилателната система. От гръбначния стълб излизат нервни влакна, които чрез своите импулси действат подхранващо на органите на храносмилането, и ако тези нерви се притиснат от гръбначни изкривявания или блокажи, се получават малки ранички (микролезии) и/или изтъняване на стените на тънкото черво. В такива случаи даже съвсем малки грешки в диетата водят до навлизането на нежелани субстанции в кръвта. Те се елиминират чрез кожата и така организмът се освобождава от тях – т.е. псориатичните обриви са проява на опитите на организма да се самоизлекува и не бива да се потискат. За псориазиса са типични намалената способност на организма за самоочистване, както и проблеми с черния дроб и бъбреците, а ако има и запек, това още повече пречи на излекуването. В нашия опит вече сме имали много случаи, при които пациенти с псориазис са се повлиявали изключително добре от специалните изчистващи и регенериращи режими, които включват различни суперхрани. За жалост, много често страдащите от псориазис са подлагани на дългогодишни потискащи терапии (някои от тях - официално утвърдени). При тях псориазисът на пръв поглед се облекчава, но здравето като цяло се влошава, тъй като вместо да се локализира само периферно върху кожата, заболяването преминава към по-централни структури на организма. Така се получават усложнения като псориатичен артрит. Подчертавам, че употребата на кортизон и някои други локални средства потискат имунната система и влошават нещата. "


www.bgzdrave.eu



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 422229
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930