Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2015 23:22 - Тялото на човека - част от вселената
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 1471 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 12.07.2015 23:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



В съвременния свят здравето и продължителността на живота зависят от много фактори: екологията , храненето, ритъма на живот, електромагнитните излъчвания…

Взимаме данни от СЗО. В 1998г в нашата храна не са достигали 80% витамини и минерали. Това са официални данни. И правителствата на много страни са много обезпокоени от това. Приемат се укази по подобряване на ситуацията. 80% е това, което включва нашите обменни процеси. Организмът практически спира. Обменните процеси не протичат. Това е гибел за организма. Тогава започват да добавят витамини във всички продукти – хляба, млякото, маслото. Къде ли не ги добавят – и в шампоаните и в лака за нокти. Оказва се, че витамините могат да живеят и в такава агресивна среда. Всичко това не е така. Витамините, които сме изяли днес – витамин А, след седмица вит. С никога не се съединяват. Те не работят. Трябва да се даде на организма по-голямо разнообразие от витамини и минерали с по-добра  усвояемост всеки ден.

През 2010г. в нашия организъм не достигат 95% витамини и минерали. Краят на света се намира вътре във нас. Това не е комета, не са чужденци от друга планета, това не е глобалното затопляне, които ни плашат. Ние самите  сме най-страшните си врагове.

Ние сме спрели обменните си процеси.  Организмът не работи.

Какво представлява в днешно време нашата храна? Тя съдържа 50-60 пъти повече въглехидрати, отколкото е нужно. Ето какво направиха с нас производителите на храна. Панкреаса сега не работи при повечето хора.

 Сега всеки първи човек  има първи стадий на захарен диабет. Ензимната система не работи. Храната не се разгражда. Панкреасът отказва.

 Децата сега  храним до обяд с половин буркан захар – банички, сладоледи, сандвичи, майонеза, кетчуп, кафе, чай.

Консервантите са навсякъде. Ние отдавна сме се консервирали като египетски фараони. Преди 20 години в Европа биха тревога – труповете не гният. Лежат си хубави.  След 20 години няма да има нужда да се погребват, защото те ще си лежат като живи.  В млякото има консерванти, в сметаната има консерванти, навсякъде в храната има консерванти. Консервантите са вредни, балсамиращи вещества.

Храненето  играе главна роля в нашия здравословен живот.

За кого бяха разработени и изучени голямо количество научни статии, научно потвърдени изследвания, факти и информация?

За  тези хора, които имат малки деца и са се уморили от това, че децата много често боледуват и искат те да бъдат здрави. Тази статия е за тези, които не искат инсулти, инфаркти, внезапно напускане на живота и разбират, че има семейства, децата на които трябва да растат, за тези, които не искат да виждат дълго бръчки по лицето си, да останат млади. Който е стъпил на пътя на здравословното хранене и търси за себе си полезна храна, а на рафтовете на магазините намира само синтетика и химия.

Знаете ли какво е казал Хипократ? Той е казал: „ Лекарствата лекуват, а природата изцелява.”

 Разбирате ли защо сега в медицината има все повече различни заболявания?

 Много хора в днешно време имат повишено кръвно налягане. Тях ги лекуват. Дават им лекарства. Защо тогава хората продължават да ги приемат. Не се премахва причината. Медицината може да помогне на симптомите. Има разбира се моменти в медицината, без които не може да се мине.  Спешната медицина – нисък поклон за нея.

 Нашият организъм е устроен така, че може сам да се възстановява. Нашата система е така устроена, че всичко подлежи на обратно развитие. Както се развиват измененията, така те могат, ако се помогне на имунитета, ако се помогне на организма, може да се даде сила на организма да се възроди и да стане нормален.

Кожата се обновява напълно за 28 дни. Клетките на кръвта, еритроцитите се обновяват  за 124-127 дни.  Това е доказано от науката. Клетките на черния дроб, който се явява орган на очистването в организма, също се обновяват.

Но кога се обновяват те? Когато сме създали условия за обновяване. Но ако ние тъпчем организма с лекарства, там нищо не се обновява. Става все по-лошо и по-лошо. Всички лекарства имат странични действия. Да си припомним Хипократ – лекарствата лекуват, а  природата изцелява

Как е устроено всичко в природата.

Квантовата физика твърди, че светът се състои от единно базово информационно поле, което се проявява във вид на безкрайно разнообразни природни явления. Ако можехме да погледнем на тялото с очите на физик – как то се храни всъщност, то бихме видели огромно празно пространство, където нарядко са разпръснати мънички точици вещества и периодично възникват електрически импулси. Тялото се състои от атоми, а те на свой ред се състоят от малки елементарни частици, които се движат с главозамайваща скорост през огромни празни пространства.  По този начин човешкото тяло в по-голямата си част се състои от пространство – но това не е пустота, където няма нищо; тя е пълна с нематериална информация. Това е чисто съзнание.

 Тялото на човека е част от Вселената, и всичко случващо се във Вселената в крайна сметка влияе на физиологичното състояние на организма.

 В тялото на човека има сто трилиона клетки – повече отколкото звезди в галактиката Млечен път. В галактиката Млечен път има от 200 до 400 милиарда звезди. Нашето тяло е една мини Вселена. Всяка клетка всяка секунда извършва много дейности, тя знае също какво правят другите клетки и съгласува с тях своята работа. Клетката просто няма време да се съветва с друга клетка: „ Слушай, аз сега ще смилам храна, а ти почакай малко.” Клетките на стомаха смилат храната, а клетките на мозъка в същото време мислят, жлъчния мехур произвежда жлъчка. А имунната система убива микробите. Клетките не само правят по няколко неща едновременно , но също така контролират дейността на другите клетки. В противен случай в тялото би настъпил пълен хаос.

Когато една клетка от мозъка иска да разговаря с друга, тя произвежда невропептиди, които могат да бъдат възприети от рецепторите на другата клетка. Невропептидите са универсални регулатори. Става дума за химически съединения с пептидна природа, изпълняващи в организма ролята на регулатори на различни физиологични функции.

 Какви функции? Те логично и последователно са свързани помежду си.

Първата-  организиране на комуникация между различните клетки  посредством специализиран химически сигнал.

Втората – осигуряване „отношението” на клетката, която реагира на въздействия от един или друг вид. Това е така наречената модулация на функцията на нервната или друга клетка в организма.

Третата – участие в реализацията на отделна физиологична реакция или сложен акт.Така че да се мисли – означава да се занимаваме с химията на мозъка.

Но учените са намерили и в други части на тялото рецептори, които са способни да приемат химически послания, явяващи се еквивалент на мислите. Такива рецептори има не само в клетките на мозъка, но и в клетките на стомаха, сърцето, червата, бъбреците – във целия организъм.  Клетките на стомаха, сърцето и другите органи произвеждат такива химически съединения, каквито изработва в процеса на мислене мозъкът. Така, че ние мислим с цялото си тяло.

Умът не е ограничен в пределите на мозъка – той е във всяка клетка на тялото. Когато ние казваме: „ Скръбта е сковала моето сърце” или „Преизпълнен съм с радост” – това е истина, доколкото подобни образи от речта буквално описват химическите процеси, протичащи на клетъчно ниво.

 Клетките на имунната система, които защитават човека от рак, инфекциозни заболявания и дегенеративни нарушения, също имат рецептори за получаване на химически послания, представляващи материалния еквивалент на мислите. Имунната система – това е мобилната нервна система. По този начин имунната система знае за всички наши мисли, чувства и желания. Клетките на имунната система  фактически постоянно подслушват вътрешния диалог на човека. Клетките на имунната система  - това са малки съзнателни същества със свои емоции, разум, представи за света.

Всичко това са научни факти. Ние имаме разумна имунна система, умееща да различи полезните бактерии от вредните, а канцерогените – от безобидните химически съединения.

ДНК – генетичният носител на информацията съдържа памет за милиони години еволюция.

 Виждате ли как е устроено всичко в природата. Всеки орган, всички тъкани се състоят от клетки и междуклетъчна течност, откъдето клетката получава храна.

Има пет фактора, които са жизнено необходими за клетките:

1-вият – клетката трябва да се почисти. Ако клетката е в замърсено състояние, това е много лошо. В блатото какво става с растенията? Те просто загиват.

2-рият – клетките трябва да се нахранят. С какво се храни клетката? С какво се храним ние днес? Основно със синтетична, мъртва храна, в която няма нищо полезно за организма. Всъщност на клетката са необходими аминокиселини, витамини, минерали, ензими, мастни киселини. Това, което всъщност храни нашите клетки, осигурява жизнените функции на всички клетки в организма. Милиони процеси протичат във всеки от нас  всяка секунда. Правилното хранене е това, което създава клетката.

3-тият – енергия. Нямаме енергия. Какво става? Хронична умора, депресия. Обратен процес – ефекта на смъртта.

4-тият – вода. Малко вода пием. Много хора си заминават от инсулт, инфаркт. Особено лятно време. Защо? Горещо е. Трябва да се пие повече вода, толкова е просто. Покрай това, че кръвта е подкиселена, много подкиселена, няма нормален баланс на микроелементите и не достига вода. Трябва всеки ден да се изпива минимум два литра вода.

5-тият – кислород. Кислородът е нужен на нашите клетки. И това, че ние живеем практически в отсъствието на кислород в градовете, също ни влияе. Трябва да се помогне на организма, по-често да се излиза сред природата.

Пет фактора, които са жизнено необходими  за клетките. Премахнете който и да е от тях и клетките умират. Те повече не могат да живеят.

 http://www.bgzdrave.eu/?f=classes&class_id=68

www.bgzdrave.eu



Гласувай:
3



1. mt46 - Поздрави!...
12.07.2015 23:45
Ценна, полезна статия... Не съм забелязал правителствата и хората да са се загрижили особено...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 421872
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930