Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2015 18:12 - Приемайте 10 вида храни срещу камъни в бъбреците
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Приемайте 10 вида храни срещу камъни в бъбреците

Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло. Те помагат за детоксикацията на кръвта, като заедно с това способстват за филтрирането на отпадъчни продукти от урината. Камъните в бъбреците могат да се формират, когато съответните органи загубят способността си да обработват токсините по ефикасен начин. Това състояние предизвиква болка и често бива съпроводено със затруднено уриниране. Представяме ви няколко натурални средства, които да помогнат за облекчаване на болката и дискомфорта, причинени от камъни в бъбреците, и да ускорят естествените лечебни процеси в организма.

1. Лимонов сок, зехтин и натурален ябълков оцет

Това е едно от най-ефективните средства срещу камъни в бъбреците и болката, причинена от тях. При първи симптоми на заболяването смесете 60 милилитра органичен зехтин с 60 милилитра органичен лимонов сок. Консумирайте напитката, след което директно изпийте 350 милилитра пречистена вода. Направете почивка от 30 минути. След това извлечете сока от 1/2 лимон и го добавете към 350 милилитра пречистена вода, заедно с 1 супена лъжица натурален ябълков оцет. Консумирайте лечебното средство и повтаряйте неговия прием на всеки час, докато симптомите преминат.

2. Мечо грозде

Това е едно от най-популярните средства против камъни в бъбреците. Мечото грозде не само помага за ефективната борба срещу инфекцията, но и способства за редуциране на болката и пречистване на пикочните пътища.

3. Корен на глухарче

Чаят от корен на глухарче може да пречисти бъбреците по един ефективен начин. Препоръчителната дневна доза - 1 чаена чаша.

4. Боб

Бобът е натурален продукт, който се използва в продължение на дълги години в традиционната медицина. Отстранете бобовите зърна от шушулките, а тях добавете към пречистена вода. Варете ги в продължение на 6 часа, след което прецедете течността с помощта цедка и я консумирайте в рамките на деня.

5. Хвощ

Чаят от хвощ е ефикасно натурално средство против камъни в бъбреците. Консумирайте по 1 чаена чаша от напитката 3-4 пъти дневно.

6. Сок от нар

Всички сме чували за полезните свойства на нара спрямо човешкото здраве. В конкретния случай обаче семената на този вкусен плод могат да бъдат класифицирани като друг природен лек срещу камъни в бъбреците. Консумирайте нар в чист вид или просто се насладете на една здравословна напитка.

7. Магнезий

Проучванията доказват, че приемът на магнезий може да помогне за намаляване на камъните в бъбреците с близо 92,3%. За повече информация относно приема му е нужно да се консултирате с личния лекар.

8. Целина

Семената на целината са едни чудесни средства за защита на бъбреците и пикочните пътища. Редовната консумация на този натурален продукт, като подправка или чай, може да предотврати образуването на камъни в бъбреците.

9. Босилек

Босилекът помага в цялостната грижа за здравето. Ако страдате от камъни в бъбреците, може да опитате следния природен лек за тяхното облекчаване. Изсипете 1 чаена лъжица мед в отделен съд и към нея добавете 1 чаена лъжица сок от босилек. Разбъркайте всичко добре до получаване на еднородна смес, след което я консумирайте. Повтаряйте процедурата всеки ден в продължение на 6 месеца.

10. Промяна в храненето

Приемът на нездравословни храни е една от основните причина за поява на камъни в бъбреците. Ограничете консумацията на безалкохолни напитки и подсладители. Избягвайте преработените храни и алкохолните напитки. Добавете повече плодове и зеленчуци към вашата диета и особено тези, изброени по-горе.

Framar.bg


Тагове:   камъни,   хранене,   бъбреци,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 421909
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930