Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 11:46 - Диабет и суперхрани
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 1784 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.12.2012 12:17


 

Д-р Петър Найденов за видовете диабет и подходящите продукти на АкваСорс, които могат да подобрят нивата на кръвната захар и общото състояние на организма.

Диабетът (захарна болест) се среща все по-често в т.нар. цивилизовани страни и е една от водещите причини за инвалидизиране и смърт в света.

За да поддържа нормално ниво на кръвна захар, панкреасът произвежда два хормона - инсулин и глюкагон. Когато кръвната захар се повиши, панкреасът отделя инсулин, който кара глюкозата от кръвта да премине вътре в клетките. Ако кръвната захар спадне под нормата, се отделя глюкагон, който я праща обратно в кръвта.

 

Видове диабет

Има два вида диабет. Най-сериозен е т.нар. ювенилен диабет тип 1, който обикновено започва в детството. Възможни причини са автоимунни реакции (авто-агресия) срещу клетките на панкреаса, които произвеждат инсулин, или срещу рецепторите за инсулин в тъканите. На свой ред това може да се дължи на (или да се влоши от) липсата на есенциални мастни киселини (ЕМК), при което имунната система се обръща срещу собствения си организъм, вместо да го защитава.

По-често срещан е диабетът тип 2, който обикновено започва през втората половина на живота. Ако човек е предразположен (фамилно) към тази болест, то опасността от появата й може да се увеличи, ако диетата му е богата на сладко и бедна на целулоза. Ранна фаза на диабет може да бъде хипогликемията, която се дължи на отделяне на прекалено количество инсулин.

При диабет от II-ри тип (т.нар. не-инсулинозависим) в над 90% от случаите проблемът е не толкова липса на инсулин, колкото намаляване на неговата ефективност. Тя зависи от някои микроелементи, които с течение на времето стават все по-дефицитни в човешкия организъм. Те се наричат глюкозо-толерантни фактори.

Един такъв микроелемент е хромът. Добавянето му към диетата на възрастните хора с наднормено тегло, които най-често са застрашени от диабет, е прекрасна превантивна мярка, а добавянето му към храната на диабетици води до намаляване на нуждите от инсулин и в някои случаи до спиране на пероралното диабетично лечение и до балансиране на въглехидратната обмяна.

Същото може да се каже и за голям брой други микроелементи като цинк, бор, селен и пр. При все, че на медицината отдавна е известно колко важна роля изпълняват те и че са незаменими за нашето здраве, все още добавянето им към нашата диета не се практикува масово от здравните работници. Яденето на микроводорасли е един много лесен и ефективен начин да се доставя на организма онова, което е необходимо, и то в напълно усвоима форма.

Коластрата съдържа инсулино-подобен фактор на растежа (IGF-1), който е особено ценен за диабетици, както и много други растежни и имунни фактори, които подобряват състоянието им и предпазват болните от усложнения.

 

Могат ли да помогнат продуктите на АкваСорс при диабет?

Опитът ми категорично сочи, че диабетът се повлиява много добре за сравнително кратко време от комбинацията Програма Лесно начало, Коластра, ЕМК, CoQ10 с хром и AFA и Супер Антиоксидант. Интересното е, че това важи не само за втория тип диабет, но дори и за такива случаи, които са започнали в детска възраст и при които по правило усложненията са повече. И при тях глюкозотолерантните фактори могат да се окажат от решаващо значение и приемането на определени микроелементи е много важно.

Естествено, има разлика в резултатите, постигани с помощта на суперхраните при двата типа диабет, които са обясними от медицинска гледна точка с това, че панкреасът е различно засегнат.

При първия тип диабет се получава подобряване на общото състояние и тенденция към стабилизиране на показателите, като при едни и същи дози инсулин се повишава толерантността на организма към глюкоза – например при един пациент само два месеца след започване на водораслите, кръвната захар от 12 г/л се понижи на 9 г/л. Друга много благоприятна страна на употребата на водораслите тук е доброто повлияване при усложненията от заболяването. Затова препоръчваме редовно приемане на антиоксиданти, с цел подобряване на имунитета и устойчивостта на инфекции, както и Зелена енергия и ЕМК. Важно е и облекчаването на храносмилането чрез употребата на Храносмилателни ензими

При втория тип диабет най-често е възможно пълно нормализиране на показателите, като това се постига с различни комбинации, но най-често чрез продуктите, съдържащи допълнителни количества хром – Коензим Q10 с хром, в комбинация с Коластра и Зелена енергия. Понякога това става още през първия месец, но дори и да не успеем толкова бързо, след известно време ефектът е налице. При втория тип диабет често има и затлъстяване, което постепенно също се повлиява отлично.

Можете да поръчате продуктите от тук.


                                                http://www.bgzdrave.eu/



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 422207
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930