Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 17:42 - Предотвратяване на рак и вирусни инфекции
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 3322 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.12.2012 12:15


Наскоро, на първия етап от обширен проект за изследвания, проведени в Кралската болница Виктория в Монреал, Канада се съобщава за някои забележителни резултати. Цялото проучване по проекта е за ефекта на Aphanizomenon Flos-Aquae (AFA), върху имунната и ендокринната системи, както и относно общата кръвна физиология. В изпълнение на този проект е било открито, че консумацията на АФА има дълбоко и уникално въздействие върху естествените клетки убийци. Тези резултати бяха публикувани наскоро под заглавие:" Ефекти на синьо-зеленото водорасло Aphanizomenon Flos-Aquae  върху естествените клетки убийци".

Преди да ви дам резултатите от изследванията, аз ще ви кажа, естествените клетки убийци (NK клетки) са част от имунната система на тялото ни, предназначена за търсене и унищожаване на анормални клетки, включително раковите клетки и заразените с вируси клетки.

Ракът е водеща причина за смърт в световен мащаб. В страните от третия свят, вирусните инфекции са също сериозна причина за смъртност.  Ракът е едно от най-плашещите неща в света днес.

Важно е да знаете как и защо един човек получава рак.

Какво е рак?

Ракът е състояние, при което клетките започват неправилно делене.Човешкото тяло има повече от 54 трилиона клетки. Милиони умират всеки ден и трябва да бъдат заменени. Процесът на подмяна се нарича клетъчното делене. Една клетка се дели и стават две. Понякога, поради различни фактори, клетките дегенерират и започват да се делят по дезорганизиран начин - превръщат се в ракови. Злокачествеността или тежестта на рака зависи от темпа на растеж, на засегнатия орган или тъкан, състоянието на имунната система и много други фактори.

Какво предизвиква отклонения в клетъчното делене? Веществата, които пречат на нормалното клетъчно делене се наричат канцерогени. Има хиляди от ежедневните химикали, които се намират в храната ни, водата и въздуха, които са канцерогенни. Случаите на рак се увеличават, защото се увеличава броя на промишлените и битови канцерогени. Продължителното излагане на слънчева светлина може да доведе до рак на кожата. Ако 99,9999% от клетките ни се делят нормално, ние все още ще имаме около 5000000 потенциални ракови клетки, произведени ежедневно. Можете да се заключи, че във всеки един момент във времето, тялото ни съдържа клетки, които потенциално причиняват рак. Заболеваемостта от рак зависи от броя на канцерогените, на които сте изложени и на силата на имунната система да премахва  новосформираните ракови клетки. 

Какво е вирус и как причинява заболяване?

Вирусът е микроскопичен организъм, състоящ се от РНК, заобиколена от протеинова обвивка, който има способността да нахлува в една клетка и да я използва за своето размножаване. Някои  известни вирусни заболявания са:

херпес

Рубеола

Грип

Жълта треска

 

Детски паралич

Хепатит

Паротит

Бяс

Вирусът пътува чрез кръвта и лимфната система, докато намери податлива клетка домакин. След това той се прикрепва към клетъчната мембрана и образува канал, чрез който изпраща генетичен материал за дублиране. Клетката-гостоприемник след това е принудена да произвежда  вируси, Те търсят нови клетки домакини и така вирусната инфекция е в ход. Вирусите се предават чрез контакт със заразени комари, мишки, домашни любимци, приятели, въздух, вода, храна, прилепи, птици и насекоми. Дали ще развиете вирусна инфекция зависи до голяма степен от силата на имунната система.

Каква е вашата имунна система?

Това е група от тъкани и органи, чиято роля е да защити вашия организъм от вещества или организми, които потенциално биха могли да причинят заболяване. Цялата имунна система е доста сложна. Тя е съставена от много органи и тъкани - костния мозък, далака, лимфните възли, тимусната жлеза и пайеровите плаки в червата. Те произвеждат различни видове клетки, които имат специфични имунни функции, както и химикали, които модулират тези различни имунни функции. Един от тези видове клетки се наричат ​​NK клетките. Те са подмножество на Т-клетките. Те са също така наречени цитотоксични Т-клетки, което означава "токсичен за други клетки." Една от основните им функции в организма е да търсят и убиват  ракови и вирисно заразени клетки.

Как работят клетките-убийци?

NK клетките имат способността да разпознават ракови и заразени с вирус клетки и да произвеждат  свободни радикали в непосредственото им обкръжение. Свободните радикали създават дупка в болната клетка и тя умира. Мъртвите клетки се изяждат по-късно с друг вид имунни клетки-макрофагите, мършоядите на тялото. За да напуснат кръвния поток и достигнат до тъканите, където те търсят анормалните клетки, NK клетките имат адхезионни молекули по тяхната повърхност, които им помагат за откриване на инфектираните клетки и им позволяват да изпълзят от кръвта, през капилярната стена , в тъканите.

Екипът на научните изследвания , водени от д-р  Йенсен, открили, че:

В рамките на два часа след хранене с 1,5 грама  Aphanizomenon Flos-Aquae, средно с 40% се увеличава броя на NK кръвните клетки (около един милиард), които напускат кръвта и мигрират в тъканите, където осъществяват своята прочистваща функция. След няколко часа,  NK клетките се връщат в кръвния поток.

 

Заключение: Консумацията на Aphanizomenon Flos-Aquae предизвиква движението на 40% от циркулиращите NK клетки от кръвта до тъканите, където тяхната основна функция е да осъществяват имунно наблюдение и премахване на ракови и вирусно-инфектирани клетки. Следователно яденето на малко количество от АФА за всеки ден може да помогне в превенцията на рак и вирусни инфекции. Никое друго вещество не е известно да предизвиква такова движение на NK клетките в тялото.




Можете да поръчате АФА от тук.

 

Дарил Колман                                http://www.bgzdrave.eu/                                                           



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 421883
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930