Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2012 21:05 - Летните неразположения - бъдете подготвени за тях
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 2676 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.12.2012 11:20



 

   Ето че дългоочакваното лято дойде, но и през този сезон имунната ни система не издържа и ни хваща летен вирус, съпроводен с температура, втрисане, повръщане, диария ... и ни проваля тъй очакваната почивка. Истината е, че вирусите мутират непрекъснато и антибиотиците не им действат така, както преди. Единственото спасение, в това число и срещу летните вируси, са добрият имунитет и здравите лигавици. За да ги имаме, нека обърнем внимание на следните продукти на АкваСорс:

   Зелена енергия: наричаме я още активатор на имунната система. Зелената енергия ни помага да се справяме с всички вируси, микроби и други патогени. Освен това предпазва от радиация и чисти токсините от нашите клетки. След тримесечна възраст може и трябва да се дава на деца и бебета. Постепено вашето дете ще заякне и посещенията при доктора ще станат ненужни. Ако сте тръгнали с деца на море или планина, вземете с вас поне една опаковка Зелена енергия!


   Колактив-3: синергична комбинация от коластра, лактоферин и ацидофилус. Коластрата осигурява антитела срещу 20 вида микроби (имунитет наготово) плюс растежни фактори за бързо възстановяване на всички тъкани. Съдържа още природния антибиотик лактоферин – той пречи на вирусите да се захващат за клетките ни и спира развитието на бактериите, като взема желязото от тях. Ацидофилус – полезна бактерия, която помага срещу летните диарии и вируси, както и срещу отравянията със съмнителна храна .

   ЕМК (Есенциални мастни кисилини): изключително важни за доброто състояние на лигавиците и кожата. Те са задължителни, особено при излагане на слънце и вятър или когато сме хванали вирус.
   Есенциалните или незаменими мастни киселини – ЕМК на АкваСорс са студен екстракт от ленено, сусамово и слънчогледово семе, кайсиеви и лешникови ядки, тиквени семки, пшеничен зародиш, шафраника, пореч, маруля, чесън, морков, лимон, портокал, маслина, черна и червена боровинка, касис, шипка и някои други растения, с добавени рибено масло и лецитин.

   Бифидус: полезна бактерия, предпазва бебета, малки деца и големи от диарии и чревни инфекции.

   И никога не забравяйте, че профилактиката е по-добра от лечението. Много по-добре е да давате пари за укрепване на здравето и имунитета си с помощта на тези продукти, отколкото за антибиотици и други химични лекарства, които са вредни, токсични и влошават развитието и здравето на вашите деца и на самите вас.
   Преди да тръгнете, заредете се с горните продукти, за да сте сигурни, че ще прекарате една безпроблемна и прекрасна почивка.

Храносмилателни разстройства през лятото при децата

 


   Летният период, колкото е дългоочакван и приятен, толкова е и опасен и рисков по отношение на нашето здраве. Това е сезонът на слънчевите изгаряния и нежелани пигментации, летните алергии, топлинните и слънчеви удари, ухапванията от насекоми, храносмилателните разстройства и други неразположения. От друга страна, повишената слънчева радиация води до увеличеното образуване на свободни радикали в човешкия организъм. Но най-често срещани и неприятни са летните храносмилателни разстройства.

   Основно влияние за храносмилателните разстройства оказват следните два фактора:
   - високите температури и процесите на ферментация в органичната материя (това засяга почти всички хранителни продукти)
   - струпването на повече хора на места за почивка и туризъм (като например по морския бряг през лятото), което води до бързо разнасяне на заразите


  Основният проблем при разстройството е обезводняването. Тялото съдържа точно балансирани количества соли и вода. Здравите черва и бъбреци регулират този баланс, а ако те не могат, тялото губи соли и вода, или се обезводнява. Ако болният повръща, това още повече увеличава риска от обезводняване.
   Какво е разстройство? Тук трябва да обърнем внимание на два основни компонента:
   - Честота: Увеличаване на честотата на изхожданията до около два пъти повече от нормалното за детето вече се счита за проблем.
   - Консистенция: Важно е да се знае как обикновено изглеждат изхожданията на детето. Ако те станат различни от обикновено, това се счита за промяна.

   Основни причини за разстройството:
   1. Чревни инфекции – повечето от тях отминават от само себе си:
   - ротавируси – една от най-честите причини за диария, особено през късната есен и зимата. Причиняват разстройство, което може да продължи със седмици. В началото може да има температура и повръщане.
   - други вируси – ентеро и еховируси
   - бактерии – включват E. Coli, салмонела и други. В началото може да има температура и повръщане. Тези инфекции рядко изискват антибиотично лечение.
   - паразити – обикновено заразяването става от замърсени води и по време на пътуване. Типичен признак е диария, която продължава повече от две седмици.
   Всички тези причинители са заразни - докато трае диарията.

   2. Непоносимост към храни – те са различни за различните хора.
   - лактозна непоносимост – това е най-честата непоносимост. Симптомите са колики, стомашни болки, гадене и диария след ядене на млечни продукти (които съдържат млечна захар – лактоза).
   - захар или химични добавки и оцветители –те дразнят стомаха на децата и трябва максимално да се избягват.

   3. Алергия към храни – различава се от непоносимостта към храни по това, че симптомите засягат няколко части на тялото – храносмилателния тракт, кожата и дихателните органи.
   - алергия към белтъка на кравето мляко – това е най-честата хранителни алергии при децата. Детето може да получи диария, обрив, хрема, кашлица или трудно дишане.

   4. Грешки в диетата - от количествено и качествено естество: преяждане, едностранчиво хранене, консумация на некачествена храна, хиповитаминоза.

   5. Интоксикации – професионални и битови отрови - отровни гъби, олово, живак, арсен, хербициди, инсектициди, медикаменти - злоупотреба със слабителни средства, антибиотици и други.

   Ето някои течности и храни, които усилват разстройството:
   - млечни продукти - с изключение на кисело мляко
   - адаптирано мляко на базата на краве мляко. Ако разстройството е тежко и продължава повече от 3 дни, може да се дава соево мляко в продължение на 2 седмици.
   - сокове от круши, ябълки и вишни. Съдържание на сорбитол в тях може да влоши разстройството. Добра алтернатива е сок от бяло грозде.

   Определяне тежестта на диарията и обезводняването.
   За да сме сигурни, че диарията не предизвиква обезводняване, е необходимо да се измерва теглото на детето всеки ден, преди хранене. Като правило може да приемете, че ако няма загуба на тегло, не трябва да се притеснявате.
   - леко разстройство – 2 - 4 редки изхождания в рамките на 24 часа
   - среднотежко разстройство – 4 – 8 редки или воднисти изхождания на ден, но детето не изглежда болно
   - тежко разстройство – 10 или повече изхождания и детето изглежда болно

   Основно правило, когато има диария е, да се храним два пъти по-малко и два пъти по-често.

   Храни, които може да включите в диетата на болното дете:
   - банани
   - ориз или оризова каша
   - печена ябълка
   - препечена филийка без масло
   - кисело мляко
   - кърма или адаптирано мляко(за кърмачетата)
   - сок от бяло грозде или електролитен разтвор за оводняване

   Профилактика и алтернативна терапия на диариите със суперхрани и добавки на АкваСорс:
   Пробиотици: ацидуфилус и бифидус - сутрин ацидофилус на гладно и вечер бифидус на гладно преди сън (2 - 3 часа след вечеря)
   Есенциални мастни киселини - за изграждане на увредената чревна лигавица
   Коластра - антитела за унищожаване на болестотворните причинители; растежен фактор за регенериране на увредената лигавица
   Соле - 1% разтвор от хималайска сол - при по–големи деца и възрастни - за възстановяване на водно-електролитния баланс в организма
   Зелена енергия - за възстановяване нормалния имунен отговор на организма.
Можете да си поръчате всички гореизброени суперхрани от тук.

 

                                                       http://www.bgzdrave.eu/
                                                    





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 421924
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930