Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2012 00:11 - ШОКОЛАДИТЕ "МИЛКА" СЪДЪРЖАТ ОПАСНИЯ СОЕВ ЛЕЦИТИН!
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 7149 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 12.12.2012 00:15




СОЕВИЯТ ЛЕЦИТИН Е322 Е ОПАСЕН ЗА ГЛАВНИЯ МОЗЪК. МОЖЕ ДА РАЗРУШИ ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА!

Соевият лецитин се получава от страничните продукти в производството на соево брашно и масло, т.е. изходният продукт за производството му е соята. Опасността идва от генномодифицираната соя.
Много привърженици на ГМО-продуктите твърдят, че соята съдържала много повече белтъчини отколкото другите бобови култури; но соевите продукти са бедни на протеин, тъй като съдържат един особен фермент, който потиска белтъчините и ферментите, необходими за усвояването му. Термичната обработка не унищожава този фермент. Така че приемайки ГМО-соя или соев протеин, организмът започва да страда от дефицит на белтъчини.
Употребата на соя и в частност соев лецитин може да доведе до хронична неспособност на организма да усвоява аминокиселините. Соята взаимодейства с ферментите и аминокиселините в организма и това може да доведе до опасни последици за главния мозък. Според данни на Хавайския център за изследвания изофлавоните, които соевите продукти съдържат, блокират дълговременната памет. Освен това специалисти от Националния център по токсикология в САЩ констатирали и потвърдили резултати от изследвания, че изофлавоните на соята разрушават щитовидната жлеза.
Колебанията в нивата на тироидите при децата най-често се оказват причина за автоимунните заболявания или реакции, като колагеноза или нефрит. Учени открили също, че сред децата, които страдали от диабет, най-много били онези, които били хранени със соево мляко.
Британският департамент по здравеопазване предупреждава, че изофлавоните в соята са опасни за децата и бременните жени. Днес американски и английски учени окончателно установиха, че изофлавоните оказват антиестрогенно действие и влияят на менопаузата. Изофлавоните приличат на половите хормони при млекопитаещите.
Под влияние на соята (разбирай соевия лецитин) намалява теглото на главния мозък, т.е. се стига до „изсъхване” на мозъка.
Изследвания в Хонолулу показват, че соевите фитоестрогени предизвикват слабоумие. Ако бременната жена употребява соев лецитин, това води до намаляване активността на кората на главния мозък на ембриона.
Соята съдържа фитокиселина, която блокира усвояването на най-важните минерални вещества в храносмилателния тракт – калций, магнезий, желязо и цинк.
Соевите добавки в детското хранене съдържат невротоксини – алуминий, кадмий, флуорид. Шведски медици препоръчват силно ограничение на соевите продукти в детското хранене.
Затова ви препоръчваме, когато купувате шоколад, четете внимателно етикетите. Никога не купувайте шоколад или шоколадово изделие, на чийто етикет е отбелязан изразът „СЪДЪРЖА СОЕВ ЛЕЦИТИН” (ИЛИ ПРОТЕИН). За съжаление предупреждението на етикета е изписано с много ситен шрифт и целта му е ясна – потребителят да се затрудни при четенето.





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 419646
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031