Прочетен: 1570 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 11.06.2013 17:46
На вашето внимание е част от лекция на д-р Гърбева пред аудиторията на Клуб"Здраве и водорасли"-Пловдив.
В моята многогодишна клинична практика се натрупаха много въпроси, на които не можех да си дам отговор. Пациенти с една и съща диагноза се повлияват различно от едно и също лечение....
1. В последните години се явяват много хора с разнообразни оплаквания, които по каноните на нашата наука би трябвало да причислим като невросоматични – налице е болестно състояние без болест, защото по тях е невъзможно да се постави диагноза.
2. Зачестиха тежките атипични случаи – хора с толкова увреждания, като че ли няма неувреден орган. В началото с колегите решихме, че това е продукт на нашите нараснали възможности за диагностика, благодарение на техниката и новите методи за изследвания, но постепенно разбрах,че истината е, както е казано в китайската медицина, боледува не отделният орган или система, а организмът като цяло.
3. С течение на времето при лекуването на пациенти в клиниката по гастроентерология установих, че една голяма част от хората имат увреждания от край до край на храносмилателната система, в резултат на приема на антибиотици и много лекарства. Стига се до промяна във функциите на органа...
4. Моят личен проблем – синът ми боледуваше непрекъснато през зимата от остри вирусни инфекции /ОВИ/, задължително и пневмония. Трябва да ви уверя,че съм използвала всички съвременни най-скъпи средства за лечението му.
Отговорът дойде случайно - бях чувала преди 30 г. от моят учител по география в Пловдивската английска гимназия, че водораслите ще бъдат основната храна на планетата и че те са универсална чудодейна храна.Това се е запечатало в съзнанието ми.
Не знам дали мога да ви опиша моите задръжки като лекар към нещата, които действат универсално. След година и половина от запознаването ми с “АкваСорс” стигнах до извода( след много четене, учене и слушане), че си заслужава да се употребяват водораслите, защото процесът на хранене е процес на общуване с природата. И си отговорих защо Аphanizomenon flos-aquae (AFA) е универсална храна:
Тя има универсален състав – хранителните вещества в нея отговарят точно на това, което се съдържа във всяка човешка клетка. Уникалността е и в пропорциите между тях – те са точно както в човешката клетка, няма нищо повече или по-малко. И оттогава ги изписвам на моите пациенти без опасения. Просто защото всяко едно вещество си върви по веригата свързано с друго, както е в човешката клетка. Не е възможно да възникне алергична реакция, тъй като тя е резултат от сблъсъка на чуждо тяло с нашите структури, а в AFA няма нищо чуждо за човешкия организъм.
Тагове: