Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2013 18:00 - Хомеопатия, алготерапия, суперхрани и добавки
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 1675 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 11.06.2013 17:57



 www.bgzdrave.eu

Хомеопатията е вибрационна медицина, а хомеопатичните лекарства – високо специализирани информационни стимули със специфична честота. Излекуването става възможно, когато се постигне резонанс между информацията, носена от хомеопатичното лекарство, и енергийната система на организма. Това не е лесно и изисква много добра подготовка. Неправилно подбраното хомеопатично лекарство не предизвиква резонанс в организма и не лекува.

Съществува мнение, че подходящото хомеопатично лекарство води до по-добро усвояване на храната, и добавки не са необходими. Това може да е вярно за леки случаи, при които няма клетъчно гладуване, но не и за хроничните болести.
В “Органон на лечителското изкуство” Ханеман казва, че не е правилно да се наричат болести онези състояния, които се дължат на лоши условия на живот и недостиг на определени съставки в храната, и заявява, че всеки интелигентен лекар първо отстранява тази причина, като дава препоръки и назначава на своя пациент съответна диета.

Редовното доставяне на всичко необходимо за клетките е от първостепенно значение при всички методи на лечение. Хомеопатията също е по-ефикасна, ако се комбинира с правилно хранене и с набавяне на съставките, изграждащи клетките и необходими за правилното им функциониране. Такива съставки се съдържат в микроводораслите, коластрата и някои други суперхрани и биодобавки.

Хомеопатията приема, че съществува вродена предразположеност към боледуване, наречена псора. Според Ханеман тя е "майка на всички болести" и “хилядоглаво чудовище”. В светлината на новите научни данни псората би могла да се разглежда като следствие от клетъчното гладуване и интоксикацията. С течение на годините и поколенията тези проблеми се натрупват. Другата страна на псората е недостигът на енергия, а навярно и информационният хаос. Водораслите и другите продукти на АкваСорс регенерират и чистят клетките, и следователно имат мощен антипсоричен ефект.

Някои симптоми обаче остават и след преодоляването на клетъчното гладуване. Именно те според мен са симптомите на самото заболяване, което е смущение в протичането на енергията. Така могат да се обособят две категории симптоми:
1. Неспецифични симптоми, резултат от псора, преумора, клетъчен глад и пр., които са почти еднакви при различните пациенти и се отстраняват чрез почивка, правилно хранене, пречистване на организма и биодобавки.
2. Специфични симптоми, които се дължат на индивидуални причини на физическо, емоционално и умствено ниво. Те изискват високо специализирана индивидуална намеса посредством един или друг метод, например хомеопатично лекарство, серия от акупунктурни сеанси, определени лечебни схеми, операции и пр.

Практиката ми показва, че добавянето на водорасли, ЕМК и коластра за няколко седмици преди започването на хомеопатично лечение стимулира жизнената сила и пациентите проявяват много по-ясни симптоми, което определено подпомага правилното хомеопатично предписание. Хора, които през време на хомеопатичното лечение приемат и суперхрани, се повлияват по-добре, тъй като се получава синергичен ефект между хомеопатичните лекарства, суперхраните и добавките.

Това е забелязано и от специалисти практикуващи други лечебни методи като д-р Брайън Клемънс от Здравния център “Хипократ” във Флорида. Той е привърженик на комплексното природолечение и винаги, когато става дума за по-сериозни случаи, преди да започне лечението, препоръчва на пациентите си в продължение на поне един месец да спазват специална диета, включваща големи дози микроводорасли АФА.

Някои хомеопати твърдят, че водораслите повлияват благоприятно не само псората, а и останалите миазми, а именно сифилис, гонорея, туберкулоза и рак.

Туберкулозата е свързана с изтощаване на енергийната система и се повлиява много добре от естествени енергизиращи методи като правилно хранене, почивка, чист въздух и слънце. Суперхраните са важни за лечението на туберкулозно болните, особено водораслите, които са кондензирана слънчева енергия и включват в себе си най-високо енергийните субстанции в природата като хлорофил, фикопигменти и др.

Децата с туберкулозен миазъм имат понижен имунитет, поблеми със сливиците, дихателната и нервната система. Те са много раздразнителни, големи инати и с лош нрав. Приемането на водорасли, коластра и ЕМК подсилва имунитета и нервната система и допринася за излекуването с хомеопатия. Майките, след като са давали суперхрани на децата си 2-3 месеца, казват: “Не мога да си позная детето!”, тъй като се подобряват даже характерът, успехът и поведението им в училище.

Гонореята и сифилисът са свързани с дълбоко разстройване на енергийната система. При тях, макар и по един неспецифичен начин, водораслите, коластрата, ЕМК и добавките също оказват общ оздравителен, регенериращ и стимулиращ имунната система ефект.

Някои хомеопати, които разбират важността на темата хранене, препоръчват в своята практика сложни диети, които пациентите рядко спазват. Предимството на алготерапията и суперхраните АкваСорс е в това, че лесно се комбинират с хомеопатията, пестят времето на пациента, а хомеопатът може да бъде сигурен, че клетките получават всичко необходимо.

Фирма “АкваСорс”, която е лидер в разпространението на микроводорасли в Европа, е основана от водещи британски хомеопати. Те са наблюдавали ефекта на водораслите АФА в своята практика и са били толкова впечатлени, че са започнали да работят масово с тях. Водени от този дух, по-късно специалистите от фирмата включват към асортимента и други суперхрани и биодобавки. Визията е да се осигуряват все повече висококачествени продукти за здравето на хората.

Много водещи български хомеопати са оценили предимствата на суперхраните АкваСорс. Още от 1996 г. се наблюдават отлични резултати при съчетаване на хомеопатия и алготерапия при най-различни категории пациенти – както по отношение на заболяванията, така и като възраст, пол и др. Особено добре се повлияват децата, бременните жени, старите хора и онези, които са подложени на стрес и натоварвания.

И накрая нека спомена и някои по-особени аспекти на употребата на водораслите и другите суперхрани в хомеопатията, които може би са по-важни, отколкото изглежда на пръв поглед, и могат да повлияят успеха на лечението.
Някои хора не приемат това, че при хомеопатично лечение се дава само една доза лекарство, и не могат да си представят, че без да вземат още нещо допълнително, ще се излекуват. Други се тревожат да не би витамините да антидотират лечението им. В такива случаи редовното приемане на суперхрани, особено на капсули, има и психотерапевичен ефект – болният е по-спокоен, когато всеки ден “си взема лекарствата”.

От друга страна, понякога дори опитни хомеопати отначало не са в състояние да постигнат безспорни резултати. Необходимо е време, за да се опознаят пациентите, да се разбере моделът на боледуване и да се премахнат някои пречки за излекуването. Може да се случи така, че след 2-3 предписания болният да се откаже, тъй като не е почувствал подобрение, а в действителност да има нужда просто от малко повече време. В тези и други подобни случаи суперхраните просто правят чудеса – пациентите са доволни, тъй като се чувстват по-жизнени, а хомеопатът е спокоен, че им помага.

Според мен няма значение колко процента от излекуването се дължат на водораслите, и колко на хомеопатията – важно е пациентът да оздравее. Още повече, че у нас хомеопатията не е чак толкова напреднала и всякакви допълнителни методи, които се съчетават добре с нея, не вредят и не антидотират лечението, са добре дошли.





Гласувай:
5



1. pozitivnoto - bravo
26.03.2013 18:36
Chudesen post i mnogo polezen
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 421885
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930