Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2012 19:51 - Мед и канела - ползи за здравето
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 3485 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.01.2013 17:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Установено е, че комбинацията от мед и канела може да лекува много болести. Пчелен мед се добива почти в целия свят. Аюрведа го използва като лекарство от хилядолетия. А днес учените доказват с всички модерни методи на изследване, че той действително има мощни лечебни качества. Ако се приема в подходящи дози не вреди, а помага и на хората с диабет.
Тук ще обобщим най-честите приложения на комбинацията от пчелен мед и канела.
Болести на сърцето: намажете върху филийка паста от мед и канела и яжте редовно всеки ден. Това намалява холестерола в артериите и предпазва от инфаркт. Освен това подпомага функцията на сърцето при сърдечна недостатъчност.
Артрит: ако се приема сутрин и вечер по една чаша топла вода или чай с 2 лъжички мед и 1 лъжичка канела дори и най-упорития артрит получава облекчение.
В едно проучване проведено в Университета на Копенхаген се доказало, че ако се приема комбинацията от мед и канела редовно, се получава облекчаване на болките и се преодолява сутрешната скованост при повече от половината пациенти.
Инфекции на пикочния мехур: в чаша с хладка вода се поставят 2 лъжички канела и 1 лъжичка мед и се пие няколко дни. Така се повлияват много от инфекциите.
Холестерол: комбинацията от мед и канела намалява нивото на холестерола в кръвта след около 2 часа с повече от 10%. Ако се приема редовно три пъти на ден то нивото му трайно спада и съчетан с подходяща диета достига нормални стойности.
Стомаха: оказва успокочващ ефект върху раздразнен стомах. В червата води до по-добро усвояване на храната и намалява образуването на газове.
Имунна система: ежедневното приемане на канела и мед усилва имунитета и помага на организма да се бори успешно срещу повечето бактерии и вируси.
Хронична умора: много хора страдат от хронична умора, поради интензивна работа, стрес и нарушения в съня. Ако се приема половин супена лъжица мед и половин чаена лъжичка канела разтворени в чаша хладка вода и се пие по два пъти на ден може бързо да продолее умората и да зареди организма с повече издържливост и сила.
Трябва да се подчертае, че се получават добри резултати само, ако се приема истински пчелен мед, които не е третиран термично, т.е. не е загряван повече от 45 градуса. Трябва да купувате мед от доказани производители или внимателно да четете етикетите. Напоследък се продават заместители на пчелния мед, направени от глюкоза, фруктоза и аромати. Те нямат никакъв лечебен ефект, а само внасят в организма излишни калории. Истинският пчелен мед се състои от глюкоза, фруктоза, висши захари, витамини, ценни микроелементи. Най-важни обаче са някои биоактивни вещества, като флвоноидите, които всъщност оказват описаните до тук лечебни ефекти.


www.bgzdrave.eu




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 422282
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930