Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2013 22:51 - Пробиотиците: приятелите на живота
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 901 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.06.2013 22:43


   Ацидофилус и Бифидус са наименования на пробиотици, т. е. приятелски бактерии, които подобряват жизнеността и трябва да съставляват 98% от чревната флора на здравите хора. Те заедно са необходими за постигане на оптимално здраве на храносмилателния тракт, за укрепване на черния дроб и кръвта и за повишаване на естествените защитни сили.

   В идеалния вариант трябва да избягваме фактори, които могат да нарушат бактериалната ни екосистема. За повечето хора това е невъзможно. Антибиотици, кортизон, противозачатъчни, алкохол, кофеин, хлорирана или флуорирана вода, консервирани храни, наситени с въглехидрати и мазнини менюта, както и напрегнат живот могат да увредят полезната храносмилателна флора.

   Добавянето на пробиотици е естествен начин за запазване на добро здраве. То може да допринесе за преодоляване на разстройващия ефект, който създават в храносмилателната ни система диетите, заобикалящата ни среда и психическия стрес.

   Да вземем за пример антибиотиците - по правило те нарушават състоянието на нормалната чревна флора, защото покрай вредните бактерии убиват и част от полезните. На мястото на полезните бактерии тогава се заселват вредни бактерии, паразити или гъбички и така се получава дисбактериоза. Тя е особено опасна при децата и при хора с по-отслабен организъм. Протича скрито и коварно и е следствие от порочния кръг - предписват се още антибиотици уж за изтребване на поредните вредни микроби, те пък още повече нарушават екологията на червата и т. н. Ето защо е разумно след всеки прием на антибиотик да се приемат Ацидофилус и Бифидус за една - две седмици, до пълно възстановяване на състоянието на полезната  чревна флора.  Възстановяването на полезните бактерии в червата ни предпазва от кандидоза, колиентерит, холера, дизентерия и други дисбактериози.

   Силата на имунната система до много голяма степен зависи именно от състоянието на червата, тъй като тук се намират Пайеровите плаки - специални струпвания на лимфоцити, чрез които се осъществява най- масов контакт с различни вещества от храната. Интересно е да се отбележи, че докато площта на кожата е само 2 мІ, вътрешната площ на силно нагънатата храносмилателна система е над 250 мІ. Ето защо съвсем не е без значение с каква точно микрофлора сме в постоянен контакт.

   Здравето много зависи от състоянието на червата. Те най-често боледуват вследствие на неправилен живот и отлагане на токсини. Уврежданията им варират от обикновен колит, през дивертикулит, до злокачествено израждане. Образуващите се в тях токсични материи при разлагането си увреждат целия организъм.

   Като се има предвид сериозното влошаване на екологичните показатели на човешкия живот, редовното приемане на достатъчни количества полезни микроорганизми като добавка към храненето е въпрос на здрав разум и далновидност. Резултатите, в профилактичен и в лечебен аспект са толкова добри, че си заслужава да опитаме, а в случай на увредено здраве това е просто наложително.

http://www.bgzdrave.eu/?f=products&product=17
http://www.bgzdrave.eu/?f=products&product=18



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 422289
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930