Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2012 11:59 - Ефектите на АФА
Автор: bgzdrave Категория: Други   
Прочетен: 5516 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.05.2013 23:17


www.bgzdrave.eu

 

 

                                                      Здравейте!

  Аз съм д-р Диана Стоянова - детски хирург в Пирогов и искам да ви разкажа една история, която промени живота ми. Тя проследява пътя, който минах, за да достигна до едно изключително откритие. То е свързано с един природен продукт - водораслото от езерото Кламат, в Орегон - Afanizomenon flos aquae/АФА/и неговите уникални ефекти върху организма. Знаем,че няма нищо по-ценно от информацията, а това което ще прочетете по-надолу, е изключително ценна информация за това - как с 2-3 капсули на ден вие можете да направите чудеса за здравето си, да намалите многократно риска от развитие на различни заболявания, да се разделите с много от тях, без дори да сте предполагали, че може да има изход, да се чувствате здрави и изпълнени с енергия.

   Всички описани случаи по-долу имат имена, адреси, телефони и могат да бъдат проверени.

   Попаднах на този изключителен биопродукт  случайно преди 10 години. Внасяше се в България като хранителна добавка. На опаковката бе написано: има положително въздействие върху имунитета, подобрява състоянието на кожата, ноктите и косата. Включих го към храната си в доза 3 пъти по-голяма от препоръчваната - от една страна, защото съм човек на експеримента, а от друга - защото дори и една хрема  може да изкара  хирурга от операционната, а аз съвсем на скоро бях започнала работа като хирург в Пирогов и исках да бъда във форма. Какво се случи: още на втория ден се почувсвах зле, все едно карах някакъв грип - главоболие, промяна на гласа, отпадналост. Бях много разочарована - тъй като поначало съм здрав човек, с години не съм ползвала антибиотици, спортувам, храня се с плодове и т. н., а се "разболях" точно, когато очаквах като резултат от голямата доза водорасли да съм в супер форма. Тогава още не знаех, че това не е никакъв грип, а е започнало пречистване на организма ми от токсини и то по най-бързия начин, заради по-голямото количество водорасли, което поемах. Наблюдавах по-късно всичките тези симптоми върху моите близки, хората на които най-напред ги препоръчах. Напускайки клетките токсините попадат в началото в кръвта, след това чрез урината се изхвърлят навън от организма. Именно на преминаването им в общата циркулация се дължат описаните по-горе "симптоми" на дискомфорт. При мен този процес продължи около една седмица. Сега, от позицията на огромния опит, който натрупах, искам да се спра по-подробно на този период на детоксикация. Много важно е да сте информирани за него, защото в противен случай може да се откажете от водораслите много преди да осъзнаете огромната им сила върху организма. При децата и младите хора този период е кратък - 2-3 дни или почти липсва. При хора над 35 години или такива, подложени на вредното влияние на различни фактори, или хора с хронични заболявания, това пречистване на организма продължава по-дълго - от 3-4 дни до няколко седмици. Зависи каква е основната обмяна на даден човек, какви заболявания има,какъв начин на живот води, възраст, тегло и т. н. Колкото по-късно забележите положителните промени, които ще настъпват с вас, толкова повече имате нужда от водораслите, защото това означава две неща:

1.че в тялото ви има натрупани повече токсини и се изисква време организмът ви да се освободи от тях.

2. промените, които са настъпили с годините под действието на тези токсини, на начина ви на живот, на стреса и др. във вашите органи и тъкани са по-сериозни и изискват по-дълъг период, за да бъдат повлияни.

  При някои хора този период може да се прояви като отпуснатост и сънливост за определен период от време, при други да се появят болки в местата където има някакъв проблем - например в ставите, но това не трябва да ви притеснява, просто продължете...и след известно време ще се чувствате един от щастливците попаднали на тази невероятна храна. Имала съм случаи, когато съм очаквала при увредени пациенти, положителните ефекти да се проявят по-късно, а те са ми съобщавали, че се чувстват много по-добре още от първите дни, така че трябва да имате предвид, че при всеки човек този процес на детоксикация протича индивидуално.

   И така нека следваме хронологията на събитията: 5-6 дни след като започнах да приемам АФА почувствах невероятна енергия. Особено ме впечатли действието им върху мозъка. Концентрацията ми се подобри многократно. Започнах много по-бързо да говоря, защото можех много по-бързо да мисля. Изчезнаха паузите по средата на изречението, които често правим, търсейки най-подходящата дума, точните реплики идваха точно на време, а не след минути, когато вече ефекта от тях не е същият. Просто мозъкът ми работеше на съвсем различни обороти. По това време ми предстоеше сериозен изпит, подготовката на който все отлагах, измисляйки си разни оправдания, но истината беше, че не можех да се концентрирам достатъчно, за да почна с четенето. Седмица след като вече бях включила водораслите към храненето си, оставих всичко друго и започнах да уча. Възприемах материала с невероятна лекота, четях с часове без да се уморявам или разконцентрирам.

   В началото не бях сигурна дали точно на водораслите се дължат тези ефекти, за това спирах приема им на определено време и отново започвах... докато накрая нямаше никакво съмнение!!! Бях изключително впечатлена от ефекта им върху мозъка! Той не можеше да се сравни нито с действието на кафето, нито с големите дози витамин C, които приемах, когато се мъчех по някакъв начин да повиша концентрацията си, нито с този на пирамема или гинко билоба! Дори тъй като съм доста мнителен човек, дадох АФА за изследване в БАН. Не бях сигурна дали в тях няма някакъв вид "химия", която действа като допинг. Действието им напомняше ефектите, които се получават при употребата на някои психо стимуланти /амфетамини/. Искам да ви обясня нещо повече за това действие - тези медикаменти в началото водят до там, мозъка да работи на високи обороти, така спомагат за освобождаването на мозъчните хормони /допамин и норадреналин/, които имат отношение към мисловните процеси, но около седмица след тяхната употреба настъпва обратният ефект. Синтезираните от мозъчните клетки хормони се изчерпват, а нови не могат да се синтезират със същата бързина и започваш да се чувстваш така, сякаш главата ти е празна  и мозъкът ти напълно блокирал...

   И така нека се върна на резултата от БАН. Отговорът беше, че това е 100% водорасло, без никакви примеси на други вещества. Тогава потърсих повече информация - оказа се,че водораслите съдържат прекурсори на невромедиатори. Това са вещества /невропептиди/, които служат като строителен материал за мозъчните хормони. Тоест приемайки водораслото  от езерото Кламат (АФА), ние даваме суровината за производството на тези хормони, а те от своя страна са в основата на мисловния процес. Предаването на нервните импулси от една нервна клетка на друга става именно чрез тези медиатори и всяка причина, водеща до пониженото им производство  се отразява на функциите на централната нервна система, а оттам може да доведе и  до разстройства на другите органи и системи. В тази връзка е и силно изразеното антидепресантно действие на водораслите. Те, давайки строителния материал за производството на хормоните на щастието - ендорфини и енкефалини, преодоляват депресията, понижават стреса и подобряват настроението, като за разлика от антидепресантите нямат техните отрицателни ефекти.

   При децата действието им върху мозъка е очевадно и се забелязва още първите дни от приема. Те стават изключително енергични, будни и любознателни, много рано се научават да четат, развиват богато въображение и творческо мислене. Детето ви започва да се променя пред очите ви и от вас не се изисква да сте прекалено наблюдателни, за да уловите разликата...защото тя просто е осезателна!

   В последните 2 години научните изследвания установиха една от главните причини за описаните ефекти - оказа се, че АФА съдържа биогенния амин фенилетиламин, който е съединение, естествено произвеждащо се в мозъка и отговаря за усещанията свързани с бистротата на ума и удоволствието. Нарича се "молекулата на любовта". Приемайки водораслите, ние осигуряваме на организма си това съединение, което с лекота преминава кръвно-мозъчната бариера и незабавно е на разположение на мозъка.

   И така, след като бях наясно с някои от ефектите на АФА върху нервната система, постепенно започнах да се убеждавам и в изключително мощния им ефект върху имунитета. Всеки път, когато усещах, че съм хванала някаква инфекция просто увеличавах дозата и честотата на приема и още на другия ден или най-късно след 2-3 дни се чувствах отново във форма. Така действаха водораслите и на сина ми и на съпруга ми. С АФА помогнах на много деца да излязат от порочния кръг "болест - антибиотик - болест - антибиотик".

   Преди години когато синът ми бе на 2 години, а аз съвсем млад лекар и не осъзнавах колко важно е антибиотиците максимално да се избягват, бях попаднала в същия омагьосан кръг. Отне ми почти година да стабилизирам сина си. Тогава още не познавах водораслите. Сега той е на 18 години и последните 16 години не е ползвал антибиотик, а от последните 6, почти редовно към храната му съм включила водорасли. Чрез тях преодоляването на възпалителните процеси е много по-лесно, по-сигурно и много по-бързо, заради мощния им ефект върху имунната система.

   Тук искам да ви разкажа още няколко показателни случая. Моя приятелка прекара хламидиална пневмония, която изисква продължително лечение с антибиотици. След 6 месечен антибиотичен курс, пневмонията беше излекувана, но последва бронхит, който също изискваше антибиотик, имайки предвид ниския й имунитет. На една от рентгеновите снимки се установи и синузит. Всичко това я доведе до намерението да напусне работа...Предложих й да опитаме със симптоматично лечение и водорасли, като поех ангажимента стриктно да я наблюдавам... Оттогава минаха около 6 години...Тя успя да се пребори с бронхита и синузита, до сега не е боледувала от някакъв сериозен възпалителен процес и не е приемала антибиотици, възстанови работоспособността си и се чувства в отлична форма! Водораслите са част от ежедневното й меню. Друг случай - в Пирогов постъпи момиченце на 4 г. с изразена дихателна недостатъчност. На рентгеновата снимка се установи масивно хомогенно засенчване в дясна гръдна половина - пневмония, ангажираща целия десен бял дроб. Момиченцето беше прието за интензивно лечение. Терапията започна с тройка антибиотици - Терцеф, Амикин и Флажил - 5 дни - почти без никакъв ефект. Премина се към още по-силен антибиотик - Меронем - отново 3-4 дни, но данните от рентгена не показваха съществена промяна /хомогенното засенчване в дясно, макар и леко редуцирано, продължаваше да перзистира/. Меронемът се смени с Линкомицин. Имаше известно леко подобрение /не съм обаче убедена, че е като резултат на антибиотика, а по-скоро на останалата част от терапията/, но така или иначе, нещата вървяха много трудно. Клиниката и лабораторните изследвания /силно отслабено дишане с липса на хрипова находка и левкоцити в норма/ насочваха към вирусна пневмония, която не се влияеше от антибиотици. Предложих на майката на момиченцето да добави водораслите към храната...

   Още на 2-рия ден се почувства разликата- момиченцето прояви апетит, а след 4-5 дни дробчето й беше напълно изчистено и тогава всъщност, при липса на възпалителни изменения в белия дроб, се отдаде възможност на контролната рентгенография да се види и причината, провокирала развитието на пневмонията - вродена белодробна киста. Детето беше оперирано, кистата отстранена, следоперативният период премина много гладко, отново с водорасли и детето беше изписано. В случая е много важно операцията да се извърши на фона на здрав бял дроб, без възпалителни промени, за да се избегнат усложнения.

   Колкото повече опит натрупвах, толкова по-смело поемах все по-тежки случаи на увредени от прекомерна употреба на антибиотици пациенти, особено деца, съзнавайки напълно отговорността, която поемам като лекар. Особено внимателно съм се отнасяла към кърмачетата и малките деца. Ще ви споделя още един случай - момиченце на 1г.3м., лекувано цял месец с антибиотици по повод на инфекции на горните дихателни пътища, развива пневмония, която се усложнява с плеврален емпием /гной в гръдната кухина/ и се стига до операция, при която е премахната част от белия дроб. Детето почти месец възстановява в болница на тройна комбинация антибиотици, която в този случай е наложителна. Изписано е с антибиотик като продължение на лечението в къщи. Няколко дни след прекратяване на лечението, отново е с температура, кашлица и силно затруднено дишане...Когато такива пациенти попаднат при мен, ясно обяснявам каква е моята позиция по въпроса, а именно, че е много важно да се направи така, че имунната система сама да се справи с инфекцията, че това е много по-важно отколкото да се разчита на антибиотици /ако антибиотиците можеха да заместят функциите на имунната система, СПИН нямаше да е такъв голям бич за човечеството/, че честата употреба на антибиотици води до сериозни нарушения в имунитета, развитие на дисбактериоза, гъбични инфекции, алергии и т. н. Не ми се наложи дълго да убеждавам родителите. Те бяха изпитали  последствията от злоупотребата  с антибиотици върху гърба си. Поех грижата за това дете. Включих бронходилататори, противокашлични, антиалергични, антипиретици и водорасли. Наблюдавала съм го почасово...То се възстанови в рамките на около седмица до 10 дни. Не се наложи даването на антибиотик, не се разви усложнение. От тогава минаха повече от 3 години и до сега то не е приемало антибиотик.

   А ето и какви са резултатите от най-новите научни изследвания на екип от САЩ, с водещ Кристиян Драпо. АФА съдържа полизахарид, който има 2 действия - от една страна стимулира предвижването на клетките убийци на имунната система към мястото на възпаление, а от друга многократно увеличава способността им да унищожават бактерии или клетки, инфектирани с вируси. Този ефект настъпва почти веднага, само след около час от приема. Изследванията показват, че броят на левкоцитите в кръвта спада с около 45% именно защото те преминават в тъканите, където е мястото на възпаление, за да осъщесвят т. нар. имунен патрул.Установено е,че действието на водораслото от езерото Кламат е между 20 и 40 пъти по-мощно от това, на до сега известните най-силни имуностимулатори - полизахариди, които се извличат от ориза и някои гъби.

   Тук трябва да обясня още нещо - всъщност неправилно е да се каже, че АФА е имуностимулатор. Много по-точното определение е имуномодулатор, понеже водораслото не просто стимулира имунната система, а на практика регулира нейните функции в зависимост от възникналите отклонения. При автоимунни заболявания например, имунната система има нарушения по посока на хиперфункция, тоест тя изработва антитела срещу собствените си тъкани и ако водораслото беше само имунастимулатор, то хора с подобни проблеми биха влошили състоянието си. В действителност, обаче се получава друго - АФА, стимулира организма да се справи с това отклонение и хора с подобен проблем се повлияват много добре.

   Впечатляващ е ефектът на АФА  и при хронични възпалителни процеси - млад мъж след травма на ахилесовото сухожилие, развива хроничен възпалителен процес, при който сухожилието задебелява, загубва своята еластичност и това води до болка и затруднение в движенията на ходилото. С времето този процес напредва. Единствено след физиотерапия настъпва някакво подобрение, но след прекратяването й състоянието му отново се влошава. Когато дадох на този мъж водорасли изобщо не знаех за този проблем. Той пожела да ги взема заради антидепресантното им действие. След 2-3 месеца ми съобщи, че проблема с ахилесовото му сухожилие е преодолян. Болките са изчезнали и няма затруднения в движението на крака.

   За голяма част от ефектите на водораслите научавах точно по този начин - препоръчвах ги по един повод, а после пациентите / особено тези, които са по-наблюдателни/ ми съобщаваха как са се повлияли други тяхни здравословни проблеми.

   И още един случай: преди около 8 години  се появи проблем с моя племенник. Тогава той беше на 6 месеца. по лицето и на някои места по тялото имаше ситен обрив с много силен сърбеж. Разчесваше бузките си до кръв. Слагах му ръкавички без пръсти на ръцете да не се наранява. Диагнозта беше себореен дерматит, а след месец, когато от процеса бяха обхванати и кожните гънки - ендогенна екзема. Единствено кремовете, съдържащи кортикостероиди, успокояваха до някъде кожата, но те не са подходящи за редовна употреба при бебе. Прогнозите бяха, че ще премине след 3-та година или в пубертета. Тогава  реших да проверя какво биха постигнали в това отношение водораслите. Искам да ви кажа, че информацията, която имаше по това време за Кламат, беше съвсем оскъдна - главно, че не са токсични и че имат благоприятни ефекти върху различни органи и системи, за които обаче нямаше някакви сериозни научни доказателства.

   Детето започна с по една капсула "зелена енергия" дневно, разтворена в сок или мляко.След месец кожата му се успокои и обрива изчезна. Продължихме още няколко месеца с водораслите. След това племенникът ми ги приемаше обикновено есента и зимата с цел поддържане на имунитета. Въздействието на водораслите и върху нервно-психическото му развитие е страхотно - расте като едно изключително будно и умно дете.

   Така, трупайки все по-голям опит, все повече нарастваше интереса ми към удивителните ефекти на този природен продукт. започнах да осъзнавам, че това, което се знае до този момент за Кламат е една много малка част от това, което той на практика може да постигне в организма. Способността ми да се вглеждам в детайлите, както и желанието ми да стигна до същността на нещата, ме накараха да предприема едно сериозно собствено проучване. Започнах да прилагам АФА при най-различни случаи. Резултатите бяха толкова изненадващи, че ме караха да се чувствам като Алиса в страната на чудесата. Експериментирах, наблюдавах, анализирах, задавах си много въпроси, чиито отговори понякога изискваха невероятно търпение и упоритост, както от моя страна, така и от страна на хорат, които го ползваха. Действах на принципа: ако не помогне, няма да навреди. По пътя на логиката достигах до определени изводи, на които после търсих потвърждение в практиката... и го намирах! Така осъзнах какви удивителни възможности за възстановяване има нашият организъм, възможности за които дори не сме подозирали!

   А сега ще се върна на хронологията на събитията. Искам да ви опиша един от най-важните ефекти на водораслите, който установих, когато започнах да ги приемам редовно. Освободих се от т. н. предменструален синдром!!! Изразява се в следното: 7 до 10 дни преди менструацията се появяват главоболие, отоци по ръцете и краката, болки в гърдите и ниско в корема, нервно-вегетативен дискомфорт. Към края на периода главоболието така се засилва, че може да доведе и до повръщане. В началото, при жени с такъв проблем , периода на менструалният цикъл може да е в норма - 27-28 дни, но след месеци или година, започва да се удължава на 30-35 дни, а гореописаните симптоми се засилват. Всичко това се дължи на течности в организма, като резултат на хормонален дисбаланс. Касае се за хипофункция на яйчниците, при която те отделят по-ниско количество хормони. Това състояние е нормално да се развива след 45-50 годишна възраст на жената, когато постепенно настъпва затихване функцията на яйчниците като естествен процес, свързан с възрастта. За съжаление обаче, все по-млади жени страдат от този синдром. Когато яйчниците отделят по ниско количество хормони, организмът ни възприема това и се стреми да ги стимулира чрез хормони, който се отделят от мозъка - гонадотропни хормони. Тъкмо на тяхното по голямо количество се дължи предменструалният синдром, защото точно те водят да задържане на течности в тъканите. Лечението в тези случаи е хормонална субституираща терапия-тоест, това което организмът не произвежда или произвежда в намалено количество, го набавяме отвън, под формата на хапчета. Но това за мен не е решение на проблема или бих казала е лошо решение, защото по този начин още повече се потиска функцията на яйчниците.

От 6 години приемам водорасли редовно, всички тези оплаквания изчезнаха напълно. Периодът на менструалния ми цикъл е 26-28 дни, нямам какъвто и да е било дискомфорт свързан с него. И още нещо - нарушенията в хормоналния баланс на женските полови хормони пряко влияе на паренхима на млечната жлеза, което води до появата на различни образувания - кисти, мастопатични промени в паренхима, фиброаденоми, които от своя страна могат да бъдат предпоставка за развитието на злокачествени заболявания на гърдата.Преодолявайки тези нарушения чрез водораслите, вие всъщност намалявате риска от развитието на тези образувания. В това отношение много добър пример е 28 годишна пациентка на съпруга ми /гръден хирург/. Три поредни години тя бе оперирана за такива доброкачествени образувания на гърдата. Когато разбрах за това и я разпитах се оказа, че тя също има т. н. предменструален синдром. Започна веднага след това с водораслите. Най-напред се повлия силното й главоболие, постепенно всички симптоми, свързани с менструалния й цикъл изчезнаха, а до сега не са се появили нови образувания в гърдите й. Оттогава минаха повече от 4 години.

   Регулирането на функцията на яйчниците постига и още един ефект - преодоляват се кожни проблеми, дължащи се на тези хормонални отклонения.

   Не съм ви казала обаче най-важното в тази връзка - жени, които не могат да забременеят поради нарушения във функцията на яйчниците, преодоляват този проблем след определен период /различен при всеки отделен случай/ редовен прием на уникална храна /най-малко 4-8 месеца/. Ако причината за стерилитета е друга, например запушване на маточните тръби, вследствие инфекции или някакви анатомични аномалии, свързани с женските полови органи тогава водораслите няма да ви помогнат, но тези случаи са много по-редки. По-често проблемът е свързан именно с функционални нарушения на яйчниците.

   Сега преминавам по-нататък и искам да ви предупредя, че колкото повече ви разказвам, толкова по-невероятно ще ви звучи тази история и толкова по-трудна за възприемане ще бъде тя. Истината е, че ако всичко, което ви описвам тук не ми беше минало през главата и не го бях проверила многократно, аз също трудно бих го възприела.

   И така ето част от другите ефекти на водораслите от езерото Кламат:

        ***  Регулират кръвното налягане, обмяната на холестерола и триглицеридите;

        ***  Имат изключителен ефект при хора със ставни проблеми /при ревматоиден артрит, износване на ствния хрущял/. На практика болките намаляват или изчезват, движенията се възстановяват, без никакви странични действия;

        ***  Предотвратяват, забавят или връщат назад развитието на остеопороза, а оттам и усложненията свързани с нея;

        ***  Имат много добър ефект при алергии и астма /най-новите научни открития обясняват защо/;

        ***  Регулират функцията на червата, което е изключително важно при хора /още повече деца/ с хронична обстипация /запек/, тъй като по този начин се предотвратява обратната резорбция на токсини от червата към кръвта и организма се предпазва от хронична интоксикация;

        ***  Имат много добър ефект при мигрена;

        ***  Водят до изключителни постижения при спортисти, тъй като стимулират максимално работата на всички органи и системи. По този начин един спортист може да разкрие целия потенциал, на който е способен организма му и резултатите многократно надминават очакваното - имаш много повече енергия, психически си много по-устойчив, възстановяваш се много по-бързо след тренировка! При травми ускоряват многократно процесите на регенерация на тъканите. Главно на АФА дължи възсатновяването си Ивет Лалова след тежка травма. При хора, които са на диета, спомагат за редуциране на теглото тъй като ускоряват основната обмяна, а и предотвратяват настъпването на различни дефицити в организма. Тук ще цитирам думите на атлет номер едно на планетата - Дан О" Браян "кламатското водорасло ме превърна в атлет от световна класа".

        ***  хора, които от години са страдали от липса на обоняние, най- често като израз на хронични възпалителни процеси на носа, го възвръщат. Първият човек, при който установих този ефект, беше собствения ми баща. Три седмици след като приема водорасли, тои ми се обади и ми каза, че за първи път от много години насам, усеща аромата на кафето сутрин, бензиновите изпарения на колите и т.н. По - късно установих този ефект и при други хора.

        ***  постигат изключителни резултати при хора със злокачествени заболявания. Трябва да знаете нещо много важно в тази връзка: операцията, химио- или лъчетерапията могат да унищожат тумора, но те не могат да премахнат причината довела до развитието му, което означава на практика, че тази причина продължава да действа и може да доведе до образуването на нов тумор. В голяма част от случаите причината е натрупването на токсини в клетките и когато това натрупване мине една определена граница се стига до мутация на гените и превръщането им в онкогени, а оттам и до злокачествено израждане на клетките. Това обаче не означава, че токсини са се натрупали единствено в мястото на образуване на тумора. В останалите тъкани на организма също има такива, без обаче те да са достигнали тази критична граница, при която вече се развива злокачествено заболяване. Именно затова, често се получава следното: пациенти, на които е извършена радикална операция, туморът е премахнат, липсват метастази или наличните са отстранени, след масеци, година или повече отново да развият злокачествен процес, тъкмо защото някъде другаде в тялото този критичен праг на натрупване на токсини в клетките е преминат. Много често това става в костите, може би защото там се намират едни от най-малките кръвоносни съдове в организма и кръвният ток е най-бавен, тоест логично е, че там изхвърлянето на токсини от клетките ще бъде най-затруднено.

   От една страна пречиствайки организма от токсини, а от друга регулирайки функциите на имунната система до степен тя да разпознава и убива раковите клетки, водораслите предотвратяват нова поява на злокачествен процес! Тук искам да ви разкажа два показателни случая; мъж с Са /злокачествен тумор/ на белия дроб и метастази в регионалните лимфни възли е опериран, при което е отстранен тумора, заедно с белия дроб от същата страна и лимфните възли, обхванати от процеса. Поради настъпило усложнение /инсуфициенция на бронха/ следоперативният период протича изключително тежко и болният е изписан след 4 месечен престой в болницата. Пропусната е химиотерапията поради невъзможност да се направи веднага след операцията. Този мъж беше пациент на съпруга ми и аз имах възможност да проследя целия период на огромни усилия, положени за спасяване на живота му. Беше много жалко, че тези усилия нямаше да постигнат много, защото прогнозата, меко казано не беше добра. Разсъждавайки по пътя на логиката за развитието на тези процеси, предложих на този пациент да опитаме с водорасли... Оттогава минаха повече от 6 години, той е жив и здрав и вече приятел на семейството и според всички критерии на медицината се води, че е излекуван.

   Искам да ви кажа и още нещо, което е много важно при хора със злокачествени заболявания - ако те приемат водорасли по време на химиотерапията, числото на левкоцитите им в кръвта почти не се променя / тоест запазва се  в рамките на нормата/, което означава на практика, че по този начин болните могат да проведат целия курс на химиотерапия. Без водорасли това число често силно намалява, тъй като самата химиотерапия убива стволовите клетки, от които произлизат левкоцитите. Това е причина или самата химиотерапия да не може да се проведе докрай, или ако се проведе да доведе до сериозен риск от инфекции с тежки последствия за болния. Върху този факт акцентира вниманието ми една дама, с която се запознах през април 2006г. Тя беше оперирана 2 пъти по повод тумор на гениталиите и при нея хирургическото лечение беше изчерпало своите възможности . Беше провела и 27 курса на химиотерапия, като последните от тях все по трудно постигат необходимия резултат - спадане на числото на туморните маркери в кръвта, при положение, че при първите курсове на химиотерапия това число много бързо се е повлияло. През март 2006г. беше провела и скенер, който показваше многобройни местастази в малкия таз. Предстоеше и отново химиотерапия, от най-агресивните и тя с основание се страхуваше, дали ще може да я проведе до край. Когато се запознах с нея, тя ми каза, че е наясно със състоянието си, но се бори за дни живот. Това беше един изключително силен човек! Честно казано, след като видях резултата от последния и скенер не бях оптимистично настроена. До този момент се бях опитвала да помогна на 15 човека със злокачествени заболявания. Не успях при една жена със силно напреднал процес, а резултатите при още двама души, също с доста разпространен тумор не бяха много обнадеждаващи. Оттам идваше и моя песимизъм. Проведения през септември скенер беше изненадващ / на практика с метода не бяха установени метастази/. Това обаче, което най-силно я бе впечатлило беше числото на левкоцитите - то е останало в границите на нормата  по време на химиотерапията. По свое осмотрение тя спря приема на водорасли /никога не бих препоръчала нещо подобно/. През декември отново се установи повишаване на Ту-маркерите в кръвта. Тя отново започна приема на АФА вече в много по-голями дози. Установихме, че за разлика от предишната година, когато тези маркери са се повишили много бързо, с водорасли тяхното число растеше бавно, но въпреки това се увеличаваше....нова химиотерапия ....и от ново левкоцити в норма -4.9. По късно това се потвърди и при друга жена, по време на химиотерапията и по повод карцином на гърдата. Тези резултати вече имат своето научно обяснение, с което ще ви запозная по-надолу, а тук искам само да направя някои обобщения, базирани не само на моя, но и на световния опит/главно в САЩ,последните години/:

  Приема на Кламат многократно ще намали риска от развитие на злокачествен процес и това е едно от най-ценните неща, които водораслото може да направи за вас!!!

   При хора, които вече са развили такъв и са включили АФА към храната си + стандартната част от терапията, възможностите организмът да се справи с този проблем силно нарастват / много добър ефект при левкемии/.

   В най-лошия вариант, когато заболяването значително е напреднало, може да се постигне подобряване на състоянието и удължаване на живота.

   И сега идва най-важното - от години ми бяха направили впечатление изключителните ефекти на кламатските водорасли върху пациенти прекарали инсулт и инфаркт, още повече, че някои от тези хора бяха изключително увредени - с хипертония от много години, със сърдечна недостатъчност и ритъмни нарушения, с диабет, с пореден инсулт и т. н. Положителните промени в състоянието им бяха толкова ярки, че някакси беше трудно да бъдат обяснени от медицинска гледна точка. Бях много впечатлена и от един случай на хепатит А, при съпруга на моя приятелка, който имаше стойности на чернодробните ензими 10 пъти над нормалните и който с помощта на водораслите се възстанови /ензими в норма/ в рамките на 10 дни. Забележителен беше резултатът и на мъж, при който след тежък панкреатит, като усложнение се образува псевдокиста в панкреаса сразмер 14 см в диаметър. Кисти с такава големина се лекуват оперативно. Насрочена е дата за операция. Един месец по-късно контролният ехографски преглед показва, че кистата е намалила размера си до 5см. Операцията е отложена. Подобен резултат имах и при дете, което вследствие травма на корема развива панкреатит, а по-късно като усложнение се оформят  и 3 псевдокисти на панкреаса. приема на водорасли започна след преминаването на острия период на панкреатита. Два месеца по-късно ехографският преглед показа, че паренхимът на панкреаса е напълно възстановен и няма никаква следа от кистите. Искам да ви разкажа и за още 3 интересни случая - жена, с установени 3 /студени/ възела на щитовидната жлеза, от които най-големият е 9/6 мм, след около 10 мес. с Кламат, установява, че съществуващите образувания са изчезнали, нови не са се образували и паренхимът на жлезата ехографски е с нормална структура. Другият случай е на мъж, който получава петниста загуба на окосмяване на главата и брадата след силен стрес. Многобройните направени изследвания не поставят диагноза, а оттам не може да се намери решение на проблема. След 2 месеца с Кламат, окосмяването на засегнатите повърхности е възстановено.

    Мога още много да ви разказвам. Изминах дълъг път на проучвания. Натрупах огромен опит. Резултатите бяха феноменални и трябваше да бъдат преосмислени и обяснени. Когато съм споделяла част от тези ефекти с колеги - отговорът им беше неизменен - няма панацея... някои просто не ми вярваха, а други смятаха, че се заблуждавам... Бихте могли лесно да си обясните подобно недоверие - просто се опитайте да кажете на някой, че кламатското водорасло може да реши проблема му с бронхита, синузита, нарушеното хормонално равновесие, да доведе до възстановяване на чоек с инфаркт или инсулт или да излекува диабета му и наблюдавайте съответната реакция! Тя определено няма да е във ваша полза! Във всички тези резултати обаче се бях убедила лично и трябваше да намеря някакво обяснение!!! Още повече, че към непознати методи на лечение в повечето случаи се пристъпва когато си опитал всичко, което предлага конвенционалната медицина и то не е успяло да ти помогне.

    Всички тези случаи, които наблюдавах, пораждаха много въпроси в главата ми. Наблюдавайки забележителните промени, които настъпваха при хората, използващи АФА, бях убедена, че това водорасло притежава някаква сила върху организма, която не е известна до този момент нито за науката нито за медицината. Не можех да спра да мисля за това! Беше ми необходимо  известно време, за да осъзная, че всъщност всички тези оздравителни процеси са заложени в нашия организъм, тоест, че той разполага с възможности да се възстановява, регенерира, самолекува много повече от това, което сме предполагали и от това, което досега се знаеше в медицината, а самото водорасло е само един вид катализатор на тези процеси, храната, от която се нуждае организма, за да функционира по най-добрия начин!!!

  Ще ви направя следната аналогия: йогите използвайки различни техники развиват способности, които  останалите хора не могат да демонстрират. До тези способности обаче те достигат, защото те са заложени в организма като възможност за такава изява,а различните техники при йогите само водят до там, тези заложби да се проявят.Тоест един йога не би могъл да легне върхо легло с пирони, ако в неговият организъм не бяха заложени тези способности, каквито и техники да използва, тоест всички тези процеси на самооздравяване не биха били възможни, ако не бяха програмирани в нашия организъм, а водораслото просто води до там те да се проявяват! Тук е мястото да кажа, че осъзнах колко гениални са думите на Хипократ-"нека храната бъде вашето лекарство и  лекарството вашата храна".

    Не бях наясно точно какъв е механизмът на възстановяването на увредени тъкани /имам предвид с клетки на съответната тъкан, а не със съединителна тъкан/. Тогава през 2000 год. много малко се говореше и знаеше за стволовите клетки. Това обаче, в което вече се бях абсолютно убедила бе, че организмът ни може да възстановява различните си тъкани, в това число мозък и сърце и тези процеси многократно се усилват под въздействието на този уникален биопродукт!

     И от тук стигаме до един ключов момент - лятото на 2004 год. в Пирогов постъпи момиченце на 6 години, с тежка черепно-мозъчна травма, с две контузии на мозъка, субдурален хематом и множество други увреждания на вътрешните органи и фрактури на кости, получени при тежка катастрофа. В резултат на изключителните грижи на лекарите в Пирогов и множество операции, детето оцеля, но остана в състояние на будна кома 3 месеца. Най-тежка се оказа черепно-мозъчната травма. Към края на 3-я месец, състоянието и започна да се влошава - появи се гърчова симптоматика. В мозъка и започнаха да се образуват т. н. хидроми /събиране на течност в кухини на мозъчната тъкан/, които изискваха дренаж. Макар, че се използваха всички възможности на конвенционалната медицина, момиченцето остана в състояние на будна кома - което означава всъщност, че е с отворени очи, но не е в съзнание - не вижда, не чува, не говори, храни се през назо-гастрична сонда. Прецени се, че възможностите за лечението й са изчерпани и детето бе изписано от болницата. Успях да убедя близките на Моника, няколко дни преди да напусне, да включат водорасли към храната. Започнахме само по една капсула кламат дневно (400мг). Първото, което установихме е, че Моника чува - стряскаше се при шумно отваряне и затваряне на вратата. След това тя беше изписана от болницата. Три седмици по-късно по телефона се обади баба й и ми каза - искам да чуеш едно гласче - беше гласчето на Моника - говореше бавничко, на срички, но вече не само беше в съзнание, но и говореше!!! Изживях огромна радост... резултатът беше надминал и най-смелите ми очаквания!!! От една страна бях помогнала на едно дете да се възстанови, от друга - да се осмисли огромния труд на колегите, дали всичко от себе сиза спасяването й, но имаше и още нещо - този резултат демонстрираше изключителната сила на АФА върху организма и можеше да бъде използван с огромен успех за възстановяването на такива пострадали, без значение деца или възрастни!!! Лекарите от Варна, проследили случая, са силно изненадани от бързата положителна промяна! Моника има сайт в интернет, където могат да се видят снимки на скенер на главата й непосредствено след травмата - www.help-Monica.org И още нещо - поради тежестта на увреждането се предполагаше, че е възможно да се стигне до поставянето на вентриколо-перитониален дренаж (в слуай, че нарушения в циркулацията на ликворната течност доведат до повишаване на вътречерепното налягане) или до посттравматична епилепсия. Такива усложнения при момиченцето не се развиха, резултата от скенера направен около една година по-късно не показва никакви отклонения!

    Този случай, както и наблюденията ми върху хора, преживели инсулт и подобрили в голяма степен или напълно състоянието си, категорично потвърди убеждението ми, че мозъчната тъкан може да се възстановява!!! Нямаше никакво друго логично обяснение за тези резултати!

    Няколко месеца по-късно (в края на 2004 година) в България гостува директора на научния екип на САЩ - Кристиян Драпо. Оказа се, че от 1995 година насам, там се провеждат сериозно научни изследвания относно ефектите на АФА върху организма. Драпо изнесе семинар, на който обяви революционно откритие на неговия екип - АФА стимулира по съвсем естествен път отделянето на зрелите стволови клетки от костния мозък и насочванети им към увредените тъкани, където те се превръщат в клетки на съответната тъкан!!!

    Тази тъкан може да бъде миокард или мозък или всяка друга тъкан! Драпо разказа следния експеримент: на мишки предварително са унищожени чрез облъчване стволовите клетки, които се намират в костния мозък. На тяхно място са трансплантирани стволови клетки, които прдварително са модифицирани като флуоресцентни (светещи). На мишките по изкуствен път е предизвикан инфаркт, чрез блокиране на коронарната артерия. След това се извършва стимулация на стволовите клетки в рамките само на 5 дни, при което се вижда как те се отделят от костния мозък и мигрират до сърцето, където за 2 - 3 седмици се превръщат в миокардна тъкан (клетки на сърцето). Проследяването на тяхното движение е станало възможно именно защото тези клетки са били превърнати във флуоресцентни. При хистологичен анализ се констатира, че се е развила нова сърдечна тъкан с нормална васкуларизация (новоизградени кръвоносни съдове), която функционира нормално. Тази тъкан съвсем ясно се вижда тъй като стволовите клетки запазват способността си да светят при превръщането им в миокардни. Възстановеният участък на инфаркта е светещ!

    Това откритие намести и последното камъче в мозайката ми! Изясних си точно какъв е един от механизмите на възстановяване при голяма част от хората, които ползваха водорасли. Ето точно за какво става въпрос: нашият организъм разполага със стволови клетки, разположени главно в костния мозък на плоските кости (тазовите кости, прешлените, гръдната кост и др.) както и в различните тъкани. Това са така наречените Адултни (зрели) стволови клетки. Тези стволови клетки са родоначалници на всички видове клетки в нашия организъм, тоест могат да се превърнат в клетка на всяка една тъкан. Когато някъде в тялото настъпи увреждане на тъканите, стволовите клетки мигрират по кръвен път до мястото на лезията и се превръщат в клетки на съответната тъкан. Това може да бъде миокард, мозък, кожа, черен дроб, панкреас и т.н. Това е съвсем естествен процес на регенерация в организма и е напълно логично да има и естествен път за осъществяването му, без да е необходима трансплантация на стволови клетки. За съжаление тези процеси, макар и заложени в организма, не се осъществяват от самосебе си (или се осъществяват в много слаба степен) и това е причината до сега изобщо да не се знае за тях и дори да не се подозира какви възможности за възстановяване има нашият организъм. Водораслите от езерото Кламат са единственият в момента биопродукт в света, за който вече е доказано, че стимулира извършването на тези процеси на регенерация по естествен път, без никакви отрицателни странични действия!!!

    И за да бъда още по-ясна ще ви дам два примера: ако един човек получи тежка черепно-мозъчна травма, при която има загуба на мозъчна тъкан, операцията е тази, при която ще се елиминира детритната (мъртвата) мозъчна тъкан, ще се спре кървене, ще се евакуира хематом, ще се отстранят чужди тела, попаднали в раната, например костни частици, но операцията, дори и перфектно извършена, не може да възстанови загиналата мозъчна тъкан и ако тези травмирани участъци заемат важни мозъчни центрове или зони, ще доведат до различни дефицити във функциите на централната нервна система - парализи, липса на сетивност, нарушения в говора и т. н. Ако обаче на такъв пострадал към терапията се добавят кламатски водорасли, те ще задействат неговите собствени стволови клетки да се отделят от костния мозък и мигрират до мястото на увредената мозъчна тъкан и ще я възстановят. Тоест операцията (там където е необходима) плюс ефекта от АФА, постигат възможно най- добрия резултат!!! Тук искам да подчертая нещо изключително важно - водораслите не са алтернатива на стандартната терапия, провеждана в тези случаи! Напротив тази терапия трябва да се провежда съвсем стриктно, водораслите просто запълват една празнина в лечението на тези болни, върху която до сега си мислихме, че нямаме власт да въздействаме!!!

    В тази връзка ще ви дам следния пример - когато към терапията на човек в кома се прибави АФА, многократно се увеличава бронхиалната секреция и ако не се извършват периодични бронхоаспирации, такъв пострадал може да загине от обструкция на дихателните пътища. Тоест още веднъж, не случайно ви акцентирам върху това, че Кламат не е алтернатива на стандартната терапия, а само незаменима част от нея и че добрият изход за такъв болен се състои в това да се приведе в действие целият арсенал от възможности за възстановяване.

    Ето и втория пример - ако един човек е преживял инфаркт и част от миокарда е загинала, на нейно място се образува съединителна тъкан, която запълва мястото на некроза, но тази съединителна тъкан няма функциите на мускулна, тоест тя не може да се съкращава и по тази причина се стига до сърдечна слабост. Възстановяването на сърцето в този случай е непълноценно. Ако обаче скоро след развитието на инфаркта към терапията се прибави АФА, възниква възможността организмът да възстанови загиналия миокард със същата във функционално отношение тъкан. Тоест на мястото на загиналия миокард се изгражда нов миокард. Има и още нещо, което е изключително важно - тъй като ежедневният прием на Кламат води до перманентно поддържане на процесите на регенерация, регулиране на кръвното налягане, обмяната на холестерола и триглицеридите, оказва силен противовъзпалителен ефект, противодейства на стреса и понижава напрежението, той многократно намалява риска от развитието на последващ инфаркт и значително подобрява качеството на живота.

    Връщам се отново на семинара с Кристиян Драпо. Неговият разказ за това изключително научно откритие породи в мен много въпроси. Един от най-важните например беше - какъв би бил резултата при хора, преживели инфаркт, ако водораслото бъде включено към терапията им 6 месеца или повече по-късно. Оказа се, че д-р Драпо не може да ми отговори, тъй като до този момент бе провеждал своите проучвания само в лабораторни условия и наблюденията му бяха главно върху животни. По късно на базата на своя собствен опит аз намерих много от отговорите, които търсих. Драпо обаче разказа един изключително интересен случай в САЩ, провокирал началото на научните изследвания. При нещастен случай, момиче на 12 години получава изгаряния на кожата трета степен. Следвщите 50 години то живее с белезите от това изгаряне. Вече на 62 години тази жена решава да приема водорасли заради благотворния им ефект върху имунитета. Още първта седмица се появява сърбеж в местата на изгарянето. Малко по-късно тези повърхности започват да се зачервяват. Една година след това, няма и следа от белезите на изгарянето! Това е един наистина фрапиращ случай, който обаче по никакъв начин тогава не е било възможно да бъде обяснен от научна гледна точка. Сега вече този резултат има своето научно обяснение - стволовите клетки мигрират в местата на изгаряне на кожата и я възстановяват. Аз също имах случай на изгаряне втора степен при момиченце на 2 год., което с водораслите се възстанови изключително бързо. Това, което за мен обаче бе много интересно в случая на Драпо бе, че възстановяването настъпва 50 години по-късно и то при положение, че на мястото на изгорените кожни повърхности се е развила съединителна тъкан. Моят опит по-късно също показа, че в някои случаи е изключително важно водораслото да се включи навреме към терапията, още преди да се е развила съединителна тъкан, но в други времето не е толкова съществен фактор!!

    Сега искам да ви обясня защо всички тези изключителни открития ще доведат до революция в медицината и промяна в изхода на много заболявания.

    До скоро не беше ясно какъв е потенциала на адултните стволови клетки. Смяташе се, че те служат основно за възстановяване на клетките на кръвта. По тази причина преди време за трансплантация се използваха ембрионалните стволови клетки. Те се вземат от ембриони в 8-я ден от развитието им. Такъв един ембрион има около 32 сволови клетки и се нарича бластоциста. Това обаче поражда много морално-етични въпроси, довели до забрана на тези изследвания и лечебни методи тъй като се унищожават здрави човешки ембриони.

    В последните години стана ясно, че не само от ембрионалните, но и от адултните стволови клетки (тези, с които разполага всеки един от нас) могат да се образуват клетки на всяка една тъкан. Това ще наложи пренаписването на някои медицински учебници, където ще прочетете, че миокардни и мозъчни клетки не се възстановяват. Вече има достатъчно доказателства за това, свидетелстващи за обратното! Развитието на изследванията, свързани със стволовите клетки в последните 5-6 години доказа, че от стволовите клетки, независимо ембрионални или зрели, може да се образуват клетки на всяка една тъкан.

     И най-важното - до сега не беше известен естествен път на осъществяване на този процес на регенерация. Тоест вече знаем,че адултните стволови клетки могат да се превърнат в клетки на всяка една тъкан, но не знаехме как да ги накараме да се отделят от костния мозък и да стигнат до тази увредена тъкан, за да я възстановят! Затова се използваше трансплантацията на стволовите клетки...Какво представлява тя: извличат се стволови клетки от костния мозък на тазовите кости, аспирата се пречиства и тези клетки се позиционират на мястото на увреждането или се инжектират в кръвта, като се разчита на това, те да стигнат до мястото на лезията и да възстановят съответната нуждаеща се тъкан.Резултатите от трансплантацията на стволови клетки определено не са задоволителни! Защо? Тук искам да акцентирам вниманието ви върху нещо много важно - нашият организъм е една динамична система. В него непрекъснато умират клетки и се образуват нови. Това е един напълно естествен процес - тоест за да не се развие заболяване, възстановяването на загиналите клетки трябва да се извършва постоянно (и то с клетки на съответната тъкан, а не с клетки на съединителната тъкан) и ако ние разчитаме на трансплантацията на стволови клетки, това означава на практика, че за да сме здрави, периодично трябва да си правим такава, което не е нормално.От друга страна след като в организма ни така или иначе са заложени тези възможности за възстановяване, напълно логично е да има начин те да се извършват по естествен път. Вие вече знаете как! Стимулирането на процесите на регенерация по естествен път води до феноменални резултати, а приема на водораслото от езерото Кламат е единственият до момента начин да се постигне това!!!

    Само за сравнение ще ви кажа, че според научните проучвания, всеки прием на определено количество АФА води до повишаване на стволовите клетки в периферната кръв до 500%. Този ефект се задържа около 4-5 часа... Тоест, ако вие приемате 2-3 пъти на ден Кламат, ежедневно, това означава, че тези процеси на възстановяване в организма ви, обхващайки всички тъкани и клетки, ще протичат перманентно - нещо, което по никакъв начин не може да се постигне чрез трансплантация на стволови клетки. Няма как да си трансплантираме стволови клетки през няколко часа или дори през няколко дни, още повече, че осъществяването на самата трансплантация е свързано с грубо механично въздействие върху костния ни мозък, чийто последствия определено няма да са в наша полза.

    Това означава, че трансплантацията на стволови клетки не може по никакъв начин да конкурира или постигне ефектите на водораслите от езерото Кламат.

    Всъщност причината трансплантацията на стволови клетки все още да се практикува е факта, че всички тези открития, за които ви говоря сега, са съвсем нови и все още известни на много малък кръг от хора. Вече в научните среди на САЩ се говори за нова система в организма - както имаме дихателна, храносмилателна и т. н., така има и тъй наречената ОЗДРАВИТЕЛНА СИСТЕМА - включваща всички стволови клетки - освен тези, в костния мозък и тези разположени в самите тъкани, а за нивото на оздравителните процеси в един организъм вече се съди по количеството стволови клетки в периферната кръв, тоест колкото по-голям е техният брой и колкото по дълго в кръвта се поддържа висока концентрация от тях, толкова по-изразени са тези оздравителни процеси. В тази връзка най-новите научни изследвания доказаха, какво е въздействието на стреса върху организма - отделянето на кортизол от надбъбрека води до блокиране на отделянето на стволови клетки от костния мозък към кръвта, а оттам и насочването им към тъканите и по този начин се противодейства на всички процеси на регенерация в нашето тяло. Всички знаем, че стреса е основен фактор в етиологията на много от съвременните заболявания, а сега знаем и главно защо!

    През 2005 год. екип на д-р Драпо патентова прилагането на кламатски водорасли като метод за лечение на Диабет, Паркинсон, Множествена склероза и Ауцхаймер.

    Реших сама да се убедя какви са резултатите при такива болни. Ще ви опиша накратко няколко мои пациенти с диабет - 1. Мъж на 68 год. , на който установяват кръвна захар 29 и който минава на инсулин - 18 Е сутрин и 12 Е вечер, след 4-5 месеца Кламат сваля кръвната захар до нормални стойности и спира инсулина. 2. Мъж на 70 год., който при установена кръвна захар 10, минава на строга диета, чрез която успява да намали стойностите си в рамките на 6-7. След 6 месеца водорасли, той има кръвна захар около 4-5 и не пази никаква диета.3. Дете на 8 год., което е с диабет от 4 год. възраст - приема инсулин сутрин, обед и вечер съответно 10 Е, 2 Е и 8 Е, след 1 седмица с водорасли обедната доза инсулин отпада, а сутрешната и вечерната са редуцирани с по 2 Е. Тук искам да ви обърна внимание на това, че още в самото начало, стойностите на кръвната захар падат не защото панкреаса е възстановен от стволовите клетки, а най-вероятно поради стимулация на съществуващите в панкреаса клетки произвеждащи инсулин. За възстановяването на жлезата със стволови клетки се изисква време. Колко дълъг ще е този период зависи от много фактори - дали става въпрос за инсулинозависим или не диабет, давност на заболяването, възраст, обмяна и т. н. Важно е също така да се намери оптималната доза водорасли за всеки човек. Има и още нещо, което ще ви илюстрирам с примера по-долу: 4. Мъж на 40 год., който също беше на инсулин 18 Е сутрин и 12 Е вечер, редуцира дозата до 2 Е сутрин и 3 Е вечер след 5 месеца АФА, при което е посъветван от своя ендокринолог да спре инсулина и да премине на таблетки. Той по свое собствено желание продължи с малки дози инсулин, тъй като не беше докрай убеден,че панкреасът му се е възстановил напълно и много се страхуваше от евентуални усложнения в случай, че спирането на инсулина доведе до повишаване на стойностите на кръвната захар, а той имаше много сериозен проблем с рана на крака, като усложнение на диабета. Така, че в случая инсулина не беше спрян по негово собствено желание. От друга страна има болни с диабет, които когато достигнат нормални нива на кръвната захар, ползвайки водорасли, се обаждат на своя ендокринолог и му задават въпроса дали при това положение да пропуснат съответната доза инсулин. За съжаление все още ендокринолозите не са запознати с това изключително научно откритие, а и самите пациенти нямат желание да споделят с тях точно какво правят и защо всъщност стойностите на кръвната им захар спадат. При това положение, ендокринологът съветва болния  да не пропуска инсулина, тъй като за него тези ниски стойности на кръвната захар се дължат евентуално на по-голяма предишна доза или на грешки в диетата. Няма как ендокринологът ви да предположи, че вие прилагате метод, при който има съвсем реална възможност клетките произвеждащи инсулин в панкреаса ви да бъдат възстановени! Той обикновено ви обяснява, че ако пропуснете дозата си инсулин, в следващите часове кръвната ви захар може много да се вдигне и затова може и да намали дозата ви, но ще ви посъветва да не го пропускате, а по-ниските нива на кръвна захар в случая се компенсират с по-обилно похапване. Не това обаче е целта на прилагането на водорасли в случая. Сега разбирате колко е важно специалистите да бъдат запознати стази информация, за да тълкуват правилно промените, които се извършват във вашия организъм.

    И ако след прочетеното до тук  все пак си задавате въпроса дали сте ме разбрали правилно... дали действително човек страдащ от диабет може да се раздели с това заболяване - ще ви отговоря - да, използвайки кламатските водорасли може да се постигне пълно възстановяване на панкреаса и излекуване на диабета!!! В най-лошия случай, ако не се постигне максимален резултат, то със сигурност ще подобрите състоянието си, ще намалите нивата на кръвната захар и ще забавите или спрете развитието на болестта! Не забравяйте, че ефектите при различните хора от водораслите са различни, защото потенциала на всеки организъм за възстановяване е различен, начинът на живот и хранене е различен и т. н.

     Накратко ще ви опиша какви са резултатите от АФА при болни с Множествена склероза - някои от симптомите напълно изчезват, други се проявяват в по-слаба степен. Действието на Кламат обаче няма ефекта на натрупване, тоест симптомите могат да се върнат при спиране на водораслото. Добрата новина е, че хората, които страдат от МС могат да вземат АФА без прекъсване. Водораслото няма странични действия и по никакъв начин не може да им навреди, за разлика от кортикостероидите, които се прилагат в тези случаи, но имат доста отрицателни ефекти върху организма. Много важно е в кой стадий на заболяването ще бъдат включени водораслите. Резултатите са толкова добри, колкото по-рано се започне с тях.

    Ето и два примера; жена, с МС от почти 30 години, съобщава, че след първите 5 дни с АФА има много повече енергия, изчезват неволевите движения на крайниците, изчезват нистагмът на очните ябълки и силно намалява двойното виждане, говора й става по-гладък и по-уверен, много по-лесно се движи и става от леглото, има по-добро настроение.

    И още един пример - жена с МС, от около 2 години, със следните симптоми - главоболие, изтръпване на лява ръка, силно намалена сетивност на пръстите на ляв крак и нарушена подвижност на същия (влачи крака) и изтръпване на лявата част на лицето. Отново още първата седмица с Кламат води до изчезване на всички тези симптоми. Четири месеца няма никаква проява на болестта. След това преживява силен стрес, който връща 2 от симптомите, но в по-лека форма. След отминаване на проблемите, състоянието й отново се подобрява.

    Искам накратко да ви разкажа и за резултата от прилагането на АФА при човек с болестта на Паркинсон. Мъж на 78 год. с диагноза Паркинсон, поставена преди 2 години започва лечение с Мадопар. В началото има известно подобрение на състоянието, но по-късно настъпва влошаване - изразен тремор на ръцете, скованост и непохватност на движенията и най-вече прогресираща деменция. Стига се до там, че той губи ориентация за време и място и моментите, в които е неадекватен зачестяват. Няколко месеца по-късно, при 2 гр. дневно Кламат и спиране на лечението с Мадопар, всички тези симптоми изчезват с изключение на леко изразено напрежение ( ригидност на мускулатурата) на едната ръка между китката и лакета. Напълно адекватен и енергичен, той нямаше нищо общо със състоянието си от преди няколко месеца.

     На какво се дължи този резултат? И тук механизмът на възстановяване е същия, както например при инфаркт, инсулт или диабет. Болестта на Паркинсон е невродегенеративно заболяване. При нея по различни причини се стига до загуба на нервни клетки, чийто функции са свързани с производството на допамин. Недостигът на този медиатор води до развитието на заболяването. Приемът на Кламат явно постига регенерация на клетките, произвеждащи допамин,чрез стимулиране  и насочване на стволовите клетки към увредените мозъчни структури и това в крайна сметка дава тези впечатляващи резултати!

    И накрая, преди да завърша, искам да ви кажа нещо много важно за дозите, макар, че АФА е храна, а за дози обикновено говорим, когато става въпрос за медикаменти. За всеки човек има една доза, която максимално стимулира работата на всички органи и системи. Ако приемем например, че за вас тази доза е 1 грам дневно, дори и да вземате по 3 грама дневно, нищо по-различно няма да постигнете от получените до този момент ефекти.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgzdrave
Категория: Други
Прочетен: 422277
Постинги: 168
Коментари: 29
Гласове: 1661
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930